skip to Main Content

Blogg

Rappat och klart på Villa Violgränd

Äntligen är dagen som familjen Snellman sett fram emot i över ett år här. Huset är rappat, insidan är klar, köket fungerar, trapporna är monterade, mellandörrarna, bastulaven och glasräcket är på plats. Sen slutet av juli har man bott i drömhuset Villa Violgränd och kunna svalka sig i Pirilöviken under denna osedvanligt varma sommar.

Rappad betongfasad

Familjen Snellman var ute efter att huset skulle smälta in med naturen och valde att rappa den gråa betongfasaden med grå rappning. Rappningen har varit en mångfacetterad process där rappningen gjorts i fem skikt. Först användes grovt material för att jämna ut ojämnheter. Sedan finare material, och armeringsnät som gjorde ytan stadigare och hindrar sprickbildningar i ytan. Till sist genomfördes en ytrappning där färg- och ytmaterial valdes.

Smidigt samarbete med underleverantörer

Byggmästare Johannes Sundqvist som fungerar som inköpare och projektledare är nöjd med hur smidigt samarbetet med de olika underleverantörerna under det senaste byggskedet funkat. Det sista skedet med färdigställandet av insidan samt rappningen av utsidan krävde många skickliga aktörer och förmåga att bolla med byggföretagen H&J Ahlvik, VVS-firman EVG Pipe, elfirman Connectus, grävfirman Södös gräv och transport, målarfirma Måleritjänst Haralds, köksleverantören Huusholli, trapp- och lofträckesleverantören Westwood samt glasfirman Lunds Glasservice under en kort och intensiv tid.

– Jag tycker om mitt jobb, och det är intressant när alla projekt är olika och man får träffa nya kunder. Att samarbeta med leverantörer och övriga entreprenörer är något jag uppskattar, säger Johannes Sundqvist entusiastiskt.

Trötta men lyckliga kunder

De sista veckorna har kunden bott i inplastat hus medan rappningen färdigställts, och det har har haft sina utmaningar medger Tommy och Janina Snellman. Men känslan av att äntligen få bo i sitt drömhus som man själv planerat och byggt tillsammans med Bohouse är oslagbar.

– Vi är trötta, lyckliga och tacksamma och skulle inte göra något annorlunda nästa gång, säger Tommy och Janina samstämmigt.

Utsikten över Pirilöviken är magnifik och Tommy och Janina Snellman drömmer om att få njuta av njuta av årstidernas skiftningar utanför fönstret.


Tommy och Janina har rott drömhusprojektet i land och ser fram emot att ännu få små saker fixade och få jobba med gården och bygga en brygga vid stranden.

Det öppna köket, matsalen och vardagsrummet bildar en trevlig helhet där det finns mycket plats för samvaro.

 

Terrasshäng på Villa Violgränd

Det fortsätter att gå undan på Villa Violgränd. Väggarna i badrummet är kaklade, bastupanelen är på plats, innertaket är färdigt, väggarna nästan färdigmålade, golvet i mikrocement är klart och husets hjärta: köksinredningen är på inkommande.

Materialvalen gjorda

Allt material som mellandörrar, trapporna, glasväggar och räcken är också beställda och på kommande. Vissa av materialvalsbesluten har kunden Janina Snellman gjort själv, andra har hon överlåtit åt byggarna, och i vissa fall har hon konsulterat en inredningskännare.

– Bastupanelen i ask är på plats. Den fick Bohouse välja när jag inte orkade fundera på den längre. Snyggt blev det i alla fall, säger Janina och skrattar till.

Det ljusa innertaket på Villa Violgränd av björkfanér matchar väl med metallspottarna i taket.

Kaffepaus på terrassen

Terrassen på Villa Violgränd är maffig och vetter åt flera olika håll, vilket gör att man kan välja var man sitter beroende på väder och vind. På terrassen brukar både kunden och byggjobbarna avnjuta sina kaffepauser. Balkongen saknar ännu räcke, men det ryktas om att man suttit där många gånger ren och njutit av utsikten över Pirilöviken.

En terrass som heter duga med utsikt över Pirilöviken.

Inflyttning nästa

Byggarna har också fått ganska fria händer med hur entrétrappan ska se ut och fungera smidigast. Rappningen av huset kommer att påbörjas snart och planeringen av tomten gör vi i stora drag tillsammans med en grävfirma. Det handlar t.ex. om  nivåskillnader och var vi ska matjord, grus eller asfalt.

– Det är skönt att veta att alla kan sitt jobb och att det blir bra fast man inte själv kan eller orkar fundera på alla detaljer. Noggrannare trädgårdsplanering och planteringar gör vi anefter, det är lättare att se sånt när man fått ”bo in sig” en tid först.

Inflyttningen planeras till midsommar och med minutiös planering så skall nog det mesta falla på plats och allt bli klart i tid.
Det ska bli skönt och spännande att snart få flytta in i ett nytt, fint och alldeles eget hus, avslutar Janina.

Innertaket är på plats och passar väl mot de gråa väggarna.

Takdroppskänsla på Villa Violgränd 3/5

Bakom oss ligger en vinter med rekordmycket snö och en extremt hård köldknäpp i februari. Bakom vinterns byggprojektet på Villa Violgränd ligger också en hel del hårt arbete som resulterat i ett majestätiskt resultat där stommen nu är murad, mellanbjälklaget är monterat, takstolar har blivit monterade, det falsade plåttaket är på plats, fönstren är monterade, VVS-, och el är draget, köksplaneringen är gjord, betonggolvet är gjutet och bergvärme är borrad och installerad.

Byggprojektet har alltså framskridit rejält under vintern på Villa Violgränd och Bohouse har vuxit med två anställda. Vädret har varit extremt denna vinter och hann ställa till med en del utmaningar. Det behövdes också nya konstruktionsritningar för de stora fönstrens skull, och skedet med mellanbjälklaget drog ut på tiden. Men med god attityd, flexibilitet hårt arbete står vi plötsligt på kanten till solig vår.

– Det har kommit positiva överraskningar också. Jag är väldigt imponerad över hur väl samarbetet fungerar med H & J Ahlvik och de övriga underentreprenörerna, säger Roger Sundkvist.

Plåttaket klart

Kunden Janina Snellman väntar ivrigt på att få börja färgsätta och jobba med inredningen av familjens drömhus. Hon är positivt överraskad över hur smidigt arbetet framskridigt.

– Samarbetet har fungerat bra. Roger har många projekt på gång och har behövt anställa folk för att hinna med. Vi har fått Johannes Sundqvist som vår kontaktperson och samarbetet med honom fungerar utmärkt! Vi har möte vid byggplatsen varje måndag med Bohouse, och de olika entreprenörerna där vi går igenom vad som sker den veckan, samt vilka de eventuella problemen eller förändringarna är. Vi har också en längre tidsplan som är till hjälp för mig att hålla reda på i vilken ordning jag ska fundera på kakel, golvmaterial och målfärg osv, förklarar Janina.

– Pga. av kölden och vintern blev betongen på golvet inte blev så slät som den kunde ha blivit för att bli snygg som enbart polerad.  Positivt är att det går att sätta mikrocement på istället som är minst lika snygg och vi får ändå den ”look” vi ville ha på golvet. Jag är positivt överraskad över den flexibilitet och yrkesskicklighet som finns på Bohouse och hos de olika entreprenörerna. Dyker det upp problem eller något som jag vill ändra på så är det snabbt fixat, säger Janina glatt.

Terrassen nästa

För byggarbetarna börjar man redan se slutet av projektet. Värmen är påslagen, arbetet på insidan går snabbt sen grunden, stommen och taket är på plats. Nu värmer vårsolen hussidan och byggarbetarna förbereder för montering av metallstomme för terassen.

– Vi räknar med att vara inflyttningsklara till midsommaren. Det är mycket snö kvar ännu, men det smälter snabbt och vips så är sommaren här och huset klart, skrattar Harry Ahlvik.

 

Villa Violgränd reser sig stolt i sin betongstomme, sina stora skräddarsydda fönster och sitt falsade plåttak.

Familjen Snellman valde skräddarsydda fönster från Alavus Ikkunat.

Janina Snellman är nöjd med byggprocessen så här långt och väntar ivrigt på börja på med inredningen av drömhuset.

Är du intresserad av ett bygga ett skräddarsytt och platsbyggt hus?

Kontakta Roger Sundkvist på roger@bohouse.fi!

Villa Violgränd står på stadig betongstomme Del 2/5

Varje husdröm är unik och vägarna till en förverkligad dröm är lika många. Likaledes är byggnadssätten många och har sina fördelar. Av Bohouse-kunder väljer 90 % att bygga sitt hus av trästomme. Familjen Snellman valde ändå att använda betongstomme till sitt hus på Killingholmen i Jakobstad av estetiska skäl.

På byggplatsen framskrider arbetet snabbt. Där det i september endast fanns en markburen betongplatta murad reser sig redan ett uppspirat garage och en flera meter murad betongstomme för själva husbyggnaden. På byggplatsen jobbar  Harry Ahlvik från byggfirma H & J Ahlvik för fulla muggar med att mura upp betongstommen.

– Det är modernt att använda sig av betongsstomme, och det går snabbt framåt. Vi murar ca 1 meter högre per vecka och det blir jättefint när det är rappat på utsidan och insidan, säger Harry belåtet.

Skräddarsydda lösningar enligt kundens önskemål

Byggnadsingenjör Roger Sundkvist är nöjd med H & J Ahlvik som har lång erfarenhet av all typer av murningsbete. I det här husprojektet görs stommen av gjutblock, dvs. de är en typ av lecastenar som består av styrox i mitten med hål på båda sidorna för betongen. Man murar upp ca 1,5 meter och sen sprutas betong in i stenarna.

– Jag har jobbat tidigare på en stor byggfirma och tycker arbetssättet på Bohouse är effektivare och mer kundfokuserat. Det är också roligt och utmanande att hitta på skräddarsydda lösningar tillsammans med kunden. Vi vill ju inte heller slösa med kundens pengar och jag tycker det är en höjdpunkt när kunden kommer till bygget för att diskutera och inspektera, säger Harry glatt.

Pålitliga och kunniga samarbetspartners

När det kommer till skräddarsydda och platsbyggda egnahemshusprojekt är duktiga och rejäla hantverkare avgörande för ett framgångsrikt projekt. Alla delar i Bohouse 1–9 processen sker utomhus och på plats och ställe och kräver sin karl.

– Jag väljer att samarbeta med hantverkare som är kunniga, pålitliga, flexibla, samarbetsvilliga och gärna byggare som har lång erfarenhet av branschen.

Är du intresserad av ett bygga ett skräddarsytt och platsbyggt hus?

Kontakta Roger Sundkvist på roger@bohouse.fi!

 

Betongstomme

Harry Ahlvik murar Villa Violgränds betongstommen på Villa Violgränd i rask takt.

Betongstomme

Betongstommen är byggd av gjutblock och sågas med precision för att passa in i det skräddarsydda husprojektet.

Betongsula


Betongstommen till källarvåningen på Villa Violgränd står stadigt på markburen betongsula.

 

Villa Violgränd – drömhuset i viken Del 1/5

Familjen Tommy och Janina Snellman är mitt uppe i sitt drömhusprojekt. Vid Pirilöviken i Jakobstad byggs för tillfället ett skräddarsytt 2-plans hus i modern stil. Strandtomten köpte 7-personers familjen redan 2008, men nu är marken äntligen bearbetad och grunden till sluttningshuset är murad. Framför dem ligger ett spännande byggår.

Familjen Snellman består av mamma Janina och pappa Tommy samt tonåringarna Kevin, Cajsa, Casper, 10-åringen Jordan och så aftonstjärnan Julie på 4 år. Familjen är återflyttare och bodde tidigare i Kitteldalen i Esbo i ett nyckel-i-hand egnahemhus. Strandtomten i Jakobstad köpte de redan för 8 år sedan med avsikt att bygga eget.

– Istället för att börja bygga då när vi köpte tomten, flyttade vi till Esbo och husbygget blev uppskjutet. Vi har haft svårt att bestämma oss var vi ska slå oss ner.  År 2013 lämnade vi in de första ritningarna och fick bygglov.  Min man jobbar i Helsingfors inne i veckorna – men barnen ville bo här och vi har så fin tomt – så nu bestämde vi oss, säger Janina och myser medan hon ser på husritningarna.

Skräddarsytt hus med sjöutsikt

Paret Snellman har valt planeringsbyrån och byggföretaget Bohouse för sitt byggprojekt, och Tommy och Janina har tillsammans med BI Roger Sundkvist på Bohouse planerat exakt hur huset ska se ut.

– Närheten till vattnet betyder mycket för oss. Det är så rogivande att bo vid vattnet och sjöutsikten har format huset. Jag ville att vi ska kunna se vattnet från så många håll som möjligt och Roger har fått utgå från det i planeringen. Jag är också en praktisk människa, och det var viktigt för mig att få ett hus som fungerar och som alla ska trivas i. Vi har tonåringar så de får en hel källarvåning med egen ingång och kaffehörna. För Tommy är bastun viktig, men vi får inte bygga strandbastu, så den har vi integrerat i huset med utsikt över vattnet när man badar. Vår lilla aftonstjärna får ett eget loft nära vårt sovrum, så att hon är nära till mamma och pappa om det behövs, säger Janina och skrattar.

Modern stil med traditionella inslag

Janina har hämtat inspiration från inredningstidningar och nätet för att komma fram till hurudant hus de ville ha. Hörntomten är endast 1200 kvadratmeter, med en inplanerad allmän båthamn på ena sidan och en granne på andra sidan, så det har satt sina begränsningar.

– Jag och min man är båda stadsmänniskor som tycker om att ha nära till grannar, men vi trivs också med närheten naturen. När det kommer till inredningsstilar tycker vi olika. Tommy tycker om modernt och funktionellt. Jag igen är lite svag för gamla hus, så det fick bli en kompromiss. Vi kommer att ha såväl betong- som trägolv, trädörrar och en hel trävägg som ger värme i vårt rappade moderna hus.

Stressfritt, tryggt och flexibelt byggprojekt

Eftersom familjens byggprojekt dragit ut på tiden så har familjens behov också ändrats under tiden. De har ritat om huset flera gånger, och Janina har storligen uppskattat Rogers flexibilitet.

– Det bästa med Roger är att han är tillgänglig och öppen för alla idéer jag kommer med. Sen funderar han hur det ska funka byggnadstekniskt, och så bestämmer vi tillsammans hur vi går vidare. I första versionen hade vi ett utrymme för en barnvagn. Det behövs inte längre och rummet är nu torkrum för pojkarnas fotiskläder.

Janina uppskattar också att man som Bohouse-kund får välja hur mycket eller hur lite man vill engagera sig i olika beslutsprocesser. En del möten med olika underleverantörer och vid Tekniska verket i Jakobstad har hon suttit med på, men offertrundorna och kontakten till underleverantörerna har hon överlåtit åt Roger att genomföra.

– Jag hinner inte sätta mig in i alla byggnadstekniska detaljer, och min man som reser mycket har inte möjlighet att delta eller erfarenhet av dylika stora byggprojekt. Jag tycker om att man får vara delaktig så mycket man vill, men fastän man inte är med så händer det ändå något hela tiden och projektet går framåt. Vi får vara med om det roliga, men slipper så mycket funderingar och misstag. Jag vill heller inte stressa ihjäl mig. Det blir lite dyrare, men det är värt det för oss.

 

Janina Snellman njuter av att äntligen se drömhusprojektet Villa Violgränd förverkligas

Grunden är lagd för det skräddarsydda sluttningshuset på Killingholmen i Jakobstad.

Bohouse gör säkra husgrunder med markburen betongplatta.

Villa Violgränd från Pirilöviken.

Tommy och Janina Snellman, husägare Villa Violgränd

 

Villa Risöhäll – ett skräddarsytt hem i modern stil med strandtomt

Ett skräddarsytt tvåvåningshus på över 200 kvadratmeter med utebastu och en egen keramikverkstad på gården. En enorm terass runt halva huset och en balkong med utsikt över den glittrande Larsmosjön. Ett hem nära till skola och kommunens basservice. Det låter nästan för bra för att var sant, men detta är familjen Nilsens vardag och deras stora dröm som äntligen gått i uppfyllelse.

Familjen Nilsen består av mamma Anne och pappa Ted samt skolbarnen Rakel, Abel, Josef, Elida, Ruben och dagispojken Alvar. Anne är keramiker och egenföretagare för Astiatehdas samt lärare på Pietarsaaren työväenopisto och hennes man Ted är distriktschef för Mesta Norge. Familjen flyttade till Finland från Norge sommaren 2014 där de tidigare bott i såväl kedjehus som egnahemshus. De senaste åtta åren i Norge bodde de i ett hus som de själva byggt.

– Vi hade funderat fram och tillbaka på att flytta till Finland eller inte. Vi har släkt här i trakterna och har firat semester på Strandcamping många somrar. Vi hade tänkt att om vi ska flytta till Finland så ville vi ha strandtomt. Så när vi såg tomten i Risöhäll till salu på Riska så slog vi till, säger Anne belåtet.

Rymlig strandtomt

För Ted och Anne har det här huset varit ett gemensamt projekt. Ted började med att planera hur de skulle placera huset på tomten i förhållande till väderstreckena och var garaget skulle stå. Till markarbetet använde de sig av Sundström. När det kom till planeringen av själva huset så utgick de från egnahemshuset de själva byggt i Norge, funderade vilka lösningar som skulle passa för den här strandtomten och för familjens nuvarande behov.

– Inspiration till stil och andra detaljer har vi hämtat från inredningstidningar, internet, bostadsmässor och arkitektur överlag, förklarar Anne.

Funkisstil med unika lösningar

När det blev dags för att skissa på huset tog Anne över och började teckna planritningen och alla fasader på ett millimeterspapper. Sedan kontaktade vi BI Roger Sundkvist.

– Roger gjorde de tekniska ritningar efter mina förslag och förändrade det som behövdes pga av byggnadstekniska orsaker. Han tog också upp offerter och hade förslag för det flesta praktiska saker. Vi uppskattade detta väldigt mycket eftersom vi inte kände till trakten så bra, säger Anne.

Villa Risöhäll har många unika och personliga lösningar och är såväl ritat och byggt med finess.

– Vi har inga takutskift på huset och alla fasader är visuellt väldigt enkla. Vi har stora glasfasader mot sjön och en takterass. I vanliga fall har man vita fönster, men vi har valt ekfärgat. I mitten av huset har vi ett tv- och biblioteksrum som inte har några fönster alls. Om vi tänker på materialval så är betonggolvet och de sandfärgade träväggarna i gången och sovrummet unika. Väggarna är byggda av gips och utan taklistar.

En smidig byggprocess

Själva byggprocessen räckte bara ett halvt år och vi använde oss av kunniga och pålitliga underleverantörer som H&J Ahlvik, Asentaja Group, Vikströms och Målarservice Harald.

– Allt gick väldigt bra genom hela byggprocessen. Kommunikationen mellan oss och Roger fungerade bra och han förstod hur vi ville ha det. Jag kan rekommendera honom, han gjorde sitt jobb och är en man som man kan lita på. Det finns inget jag skulle göra annorlunda, vi är väldigt nöjda med slutresultatet, ler Anne brett.

Anne och Ted Nilsen, husägare Villa Risöhäll

Villa Risöhäll har inga takutfall och en mycket spartansk och smakfull fasadstil.


I sovrummet och i mittgången inne i huset mitt emot tv- och biblioteksrummet har man valt sandfärgade väggar. Betonggolvet passar väl in i funkishuset och reflekterar ljuset från havet på ett spektakulärt sätt.


De ekfärgade fönstrena är en detaljerna som gör Villa Risöhäll. Här ser vi ingången till vardagsrummet och sovrummet från terassen.

Villa Kackur – ett drömhem i traditionell stil

Familjen Enkvist består av mamma Catarina, pappa Per, 4-åringen Eddie och 2-åringen Einar. För den här unga familjen har en av de stora gemensamma livsdrömmarna varit att rita och bygga ett eget hem på en naturskön plats.

Det första gemensamma hemmet var ett parhus, men när det började kännas för trångt tog Per bestämt fram måttbandet, för att mäta ut hur stora utrymmen de egentligen skulle behöva för sina behov, och utgående från de måttena började de planera och skissa på sitt nya hem.

– Jag tänker väldigt praktiskt, och tycker det är svårt att bedöma hur stort utrymmena blir i verkligheten utgående från en ritning. Jag började därför inte planeringen med en husmodell eller ritning utan med att mäta upp våra behov från insidan. Alla rum hade någon stor möbel som vi ville att skulle rymmas in det nya hemmet. Sen ville vi ha ett stort kök med ordentlig plats för matbordet. Vi ville också ha stort hjälpkök med tillräckligt utrymme för av- och påklädning. Vi ville också ha ett skilt utrymme för barnvagnen i kombination med hjälpköket.

Per är medveten om att hans sätt att påbörja planeringsskedet av ett byggprojekt är lite okonventionellt och att han till karaktären är noggrann och otålig, vilket skulle kunna sätta lite onödig extra stress på byggprocessen.

– Jag hade lovat mig själv att om huset blir för stort och slottlikt, så måste jag avvika från mina principer och pruta på något, men det behövdes inte. Jag är nöjd med min strategi, säger Per med glimten i ögat.

Traditionell stil i modern tappning

Catarinas bror jobbar som byggare och han hade planerat och byggt sin familjs hus som en traditionell österbottnisk bondgård, med sedan byggt huset på ett modernt sätt i ljusa färger.

– Jag föll för utsidan när jag såg min brors hus, och vi tog inspirationen till vårt hus därifrån, men sen planerade vi insidan enligt våra egna behov, säger Catarina.

Parhuset som Per och Catarina tidigare bodde i hade de också byggt. Vi köpte det halvfärdigt, satte upp elementen själva och fick prova på att bygga. Den erfarenheten gav paret sen mod att våga sig på det stora drömhusprojektet.

Tomt på naturskönt område

Familjen hade svårt att hitta en lämplig tomt, och tyckte den här biten var den mest utmanande under hela byggprocessen. Till sist hittade de ändå en vacker tomt omringad av såväl planterad ung björkskog samt gallrad skog på ett lugnt ställe i Kackur, Larsmo.

– Tomten är inte så stor och öppen som vi skulle ha önskat, och lite för långt borta från skola och basservice, men nu i efterhand är vi nog nöjda med den. Mitt råd är ändå att man inte ska sätta något startdatum för byggprojektet förrän man har en tomt. Risken är att man tar en tomt som man inte helt nöjd med bara för att komma igång med byggprojektet, säger Per.

Fördelar med skräddarsytt och platsbyggt

Fördelarna med ett skräddarsytt och platsbyggt hus är många och varför man väljer att bygga sitt drömhus på just det sättet varierar från individ till individ.

– Jag hade hört av bekanta inom byggbranschen att det inte är ekonomiskt lönsamt att ta ett elementhus och att man kan spara 5000–10 000 € på att bygga själv. För mig är det också viktigt att bestämma allt själv till minsta detalj och att kunna vara med hela tiden och kolla hur byggprocessen framskrider. Nu vet jag exakt vad som finns i väggarna och vet också att mitt hus inte har några fuktskador, säger Per nöjt.

– För mig är det också viktigt att entreprenörerna är lokala. Jag får samma sak, men med mindre mellanhänder, missförstånd och överloppsbyggmaterial. Jag hämtade bara det material jag behövde för vårt hus och garaget och på så sätt blev det kostnadseffektivt, förklarar Per.

Val av planerings- och byggfirma

Familjen Enkvist började bygga i augusti 2014 och flyttade in i juni 2015. De blev tipsade om BI Roger Sundkvist och han kom med i ett tidigt skede av byggprocessen.

– Roger hjälpte mig att fylla i vissa blanketter. Han ritade de ritningar vi behövde. Jag ringde många gånger åt honom när jag behövde veta något om regler och bestämmelser och för att få hjälp med papperskriget. Det är lätt att få kontakt med Roger. Han svarar oftast och förklarar på ett vänligt sätt. Han slarvar eller chansar inte utan är väldigt noggrann när det kommer till planeringen. Ifall det var något som han inte kände till ringde han åt byggnadsinspektören och redde ut saken, förklarar Per nöjt.

– I vårt fall där vi visste väldigt långt vad vi ville ha, så gav Roger ganska få byggnadstekniska råd. Han tipsade däremot om att vi kunde sänka dörrar och fönster i kvisten för att få tillräckligt med isolering för taket i kvisten. Det hade jag inte tänkt på, säger Per.

För Per som är elmontör var byggprojektet absoluta höjdpunkt när han fick sätta på värmen i huset.

– Det var -10 grader kallt ute och järnrören var iskalla. Jag hade byggt garaget först för att kunna sätta dit verktyg och maskiner samt för att kunna måla brädor. Vi fick minstingen i september, mitt under byggprojektet, så när värmen kom på kunde Catarina och pojkarna också vara med på byggplatsen.

På frågan om slutresultatet är paret Envist rörande samstämmiga.

– Vi är nöjda, säger Catarina och Per samstämmigt. Jag skulle bygga exakt på samma sätt om jag skulle börja med ett nytt husprojekt, säger Per Enkvist.

Catarina och Per Enkvist, husägare Villa Kackur


Här har dörrar och fönster sänkts ner i kvisten för att få tillräckligt med isolering för taket i enlighet med Rogers rekommendationer.


Det avskilda duschrummet i badrummet har blivit en succé. På det här sättet blir inte golvet i badrummet vått i onödan, och man kan duscha och bada bastu i avskildhet.


För att få in mera ljus i vardagsrummet och köket valde Per att sätta glastak över en del av terassen.

Back To Top