Rappat och klart på betonghuset Villa Violgränd

Äntligen är dagen som familjen Snellman sett fram emot i över ett år här. Huset är rappat, insidan är klar, köket fungerar, trapporna är monterade, mellandörrarna, bastulaven och glasräcket är på plats. Sen slutet av juli har man bott i drömhuset Villa Violgränd och kunna svalka sig i Pirilöviken under denna osedvanligt varma sommar.

Rappad betongfasad

Familjen Snellman var ute efter att huset skulle smälta in med naturen och valde att rappa den gråa betongfasaden med grå rappning. Rappningen har varit en mångfacetterad process där rappningen gjorts i fem skikt. Först användes grovt material för att jämna ut ojämnheter. Sedan finare material, och armeringsnät som gjorde ytan stadigare och hindrar sprickbildningar i ytan. Till sist genomfördes en ytrappning där färg- och ytmaterial valdes.

Smidigt samarbete med underleverantörer

Byggmästare Johannes Sundqvist som fungerar som inköpare och projektledare är nöjd med hur smidigt samarbetet med de olika underleverantörerna under det senaste byggskedet funkat. Det sista skedet med färdigställandet av insidan samt rappningen av utsidan krävde många skickliga aktörer och förmåga att bolla med byggföretagen H&J Ahlvik, VVS-firman EVG Pipe, elfirman Connectus, grävfirman Södös gräv och transport, målarfirma Måleritjänst Haralds, köksleverantören Huusholli, trapp- och lofträckesleverantören Westwood samt glasfirman Lunds Glasservice under en kort och intensiv tid.

– Jag tycker om mitt jobb, och det är intressant när alla projekt är olika och man får träffa nya kunder. Att samarbeta med leverantörer och övriga entreprenörer är något jag uppskattar, säger Johannes Sundqvist entusiastiskt.

Trötta men lyckliga kunder

De sista veckorna har kunden bott i inplastat hus medan rappningen färdigställts, och det har har haft sina utmaningar medger Tommy och Janina Snellman. Men känslan av att äntligen få bo i sitt drömhus som man själv planerat och byggt tillsammans med Bohouse är oslagbar.

– Vi är trötta, lyckliga och tacksamma och skulle inte göra något annorlunda nästa gång, säger Tommy och Janina samstämmigt.

Utsikten över Pirilöviken är magnifik och Tommy och Janina Snellman drömmer om att få njuta av njuta av årstidernas skiftningar utanför fönstret.

 

Tommy och Janina har rott drömhusprojektet i land och ser fram emot att ännu få små saker fixade och få jobba med gården och bygga en brygga vid stranden.

 

Det öppna köket, matsalen och vardagsrummet bildar en trevlig helhet där det finns mycket plats för samvaro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest