Takdroppskänsla på drömhuset Villa Violgränd 3/5

Bakom oss ligger en vinter med rekordmycket snö och en extremt hård köldknäpp i februari. Bakom vinterns byggprojektet på Villa Violgränd ligger också en hel del hårt arbete som resulterat i ett majestätiskt resultat där stommen nu är murad, mellanbjälklaget är monterat, takstolar har blivit monterade, det falsade plåttaket är på plats, fönstren är monterade, VVS-, och el är draget, köksplaneringen är gjord, betonggolvet är gjutet och bergvärme är borrad och installerad.

Byggprojektet har alltså framskridit rejält under vintern på Villa Violgränd och Bohouse har vuxit med två anställda. Vädret har varit extremt denna vinter och hann ställa till med en del utmaningar. Det behövdes också nya konstruktionsritningar för de stora fönstrens skull, och skedet med mellanbjälklaget drog ut på tiden. Men med god attityd, flexibilitet hårt arbete står vi plötsligt på kanten till solig vår.

– Det har kommit positiva överraskningar också. Jag är väldigt imponerad över hur väl samarbetet fungerar med H & J Ahlvik och de övriga underentreprenörerna, säger Roger Sundkvist.

Plåttaket klart

Kunden Janina Snellman väntar ivrigt på att få börja färgsätta och jobba med inredningen av familjens drömhus. Hon är positivt överraskad över hur smidigt arbetet framskridigt.

– Samarbetet har fungerat bra. Roger har många projekt på gång och har behövt anställa folk för att hinna med. Vi har fått Johannes Sundqvist som vår kontaktperson och samarbetet med honom fungerar utmärkt! Vi har möte vid byggplatsen varje måndag med Bohouse, och de olika entreprenörerna där vi går igenom vad som sker den veckan, samt vilka de eventuella problemen eller förändringarna är. Vi har också en längre tidsplan som är till hjälp för mig att hålla reda på i vilken ordning jag ska fundera på kakel, golvmaterial och målfärg osv, förklarar Janina.

– Pga. av kölden och vintern blev betongen på golvet inte blev så slät som den kunde ha blivit för att bli snygg som enbart polerad.  Positivt är att det går att sätta mikrocement på istället som är minst lika snygg och vi får ändå den “look” vi ville ha på golvet. Jag är positivt överraskad över den flexibilitet och yrkesskicklighet som finns på Bohouse och hos de olika entreprenörerna. Dyker det upp problem eller något som jag vill ändra på så är det snabbt fixat, säger Janina glatt.

Terrassen nästa

För byggarbetarna börjar man redan se slutet av projektet. Värmen är påslagen, arbetet på insidan går snabbt sen grunden, stommen och taket är på plats. Nu värmer vårsolen hussidan och byggarbetarna förbereder för montering av metallstomme för terassen.

– Vi räknar med att vara inflyttningsklara till midsommaren. Det är mycket snö kvar ännu, men det smälter snabbt och vips så är sommaren här och huset klart, skrattar Harry Ahlvik.

Villa Violgränd reser sig stolt i sin betongstomme, sina stora skräddarsydda fönster och sitt falsade plåttak.

 

Familjen Snellman valde skräddarsydda fönster från Alavus Ikkunat.

 

Janina Snellman är nöjd med byggprocessen så här långt och väntar ivrigt på börja på med inredningen av drömhuset. Är du intresserad av ett bygga ett skräddarsytt och platsbyggt hus?

Kontakta Roger Sundkvist på roger@bohouse.fi!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest