Bohouse CLT

Vill du bo i ett friskt, hållbart och trivsamt hus?

Hållbart hus hela vägen

Med CLT, det vill säga Cross Laminated Timber, kan din dröm om ett massivt trähus bli verklighet. CLT är ett naturmaterial som utjämnar luftfuktigheten och ger en behaglig inomhusmiljö, vilket ökar trivseln och välmåendet för alla som vistas i hemmet.

När du väljer att bygga med Bohouse CLT innebär det att ditt drömhus byggs av gran eller tall från närregionen ur finska skogar. Du kan flytta in i ett hållbart byggt hem och bara njuta av de väldoftande träytorna och den naturliga träkänslan.

Parhus i Jakobstad

Högstadieskola i Närpes

"Det blir snyggt och vi är nöjda,
avslutar Alfred."

Familjen Kjellmans CLT HUS

Vad är CLT?

CLT är ett byggmaterial som ännu är relativt nytt i Finland, men byggnadssättet och produkten har funnits ute i Europa och Kanada länge och har snabbt blivit eftertraktat också här. CLT skivorna tillverkas av flera massiva träskikt vilka sammanfogas under högt tryck korsvis med ett lukt- och giftfritt lim. På Bohouse CLT förespråkar vi CLT till kunder som vill bygga hållbara och ekologiska hus.

Så byggs hus med CLT

Husets färdigt planerade delar byggs ihop av CLT massiva träskivor och levereras till din tomt, redo att monteras av våra CLT-montörer. Elementen förses med tätningar i hörn och skarvar, vilka sedan sammanfogas ihop med långa skruvar. El- och andra genomföringar bearbetas färdigt innan leverans.

Du har möjlighet att få ledlister, spottar och hyllor infrästa enligt önskemål. Husets insida är färdigt putsad och kan vaxas, oljas eller lackas. Utsidan kan ha CLT-ytan synlig, men en fasad med brädfodring är en vanligare lösning.

Fördelar med Bohouse CLT

Bygg med Bohouse CLT

Hör av dig till Thomas Byggmästar om du vill veta mer om att bygga med Bohouse CLT!