Terrasshäng på Villa Violgränd

Det fortsätter att gå undan på Villa Violgränd. Väggarna i badrummet är kaklade, bastupanelen är på plats, innertaket är färdigt, väggarna nästan färdigmålade, golvet i mikrocement är klart och husets hjärta: köksinredningen är på inkommande.

Materialvalen gjorda

Allt material som mellandörrar, trapporna, glasväggar och räcken är också beställda och på kommande. Vissa av materialvalsbesluten har kunden Janina Snellman gjort själv, andra har hon överlåtit åt byggarna, och i vissa fall har hon konsulterat en inredningskännare.

– Bastupanelen i ask är på plats. Den fick Bohouse välja när jag inte orkade fundera på den längre. Snyggt blev det i alla fall, säger Janina och skrattar till.

Det ljusa innertaket på Villa Violgränd av björkfanér matchar väl med metallspottarna i taket.

 

Kaffepaus på terrassen

Terrassen på Villa Violgränd är maffig och vetter åt flera olika håll, vilket gör att man kan välja var man sitter beroende på väder och vind. På terrassen brukar både kunden och byggjobbarna avnjuta sina kaffepauser. Balkongen saknar ännu räcke, men det ryktas om att man suttit där många gånger ren och njutit av utsikten över Pirilöviken.

En terrass som heter duga med utsikt över Pirilöviken.

 

Inflyttning nästa

Byggarna har också fått ganska fria händer med hur entrétrappan ska se ut och fungera smidigast. Rappningen av huset kommer att påbörjas snart och planeringen av tomten gör vi i stora drag tillsammans med en grävfirma. Det handlar t.ex. om  nivåskillnader och var vi ska matjord, grus eller asfalt.

– Det är skönt att veta att alla kan sitt jobb och att det blir bra fast man inte själv kan eller orkar fundera på alla detaljer. Noggrannare trädgårdsplanering och planteringar gör vi anefter, det är lättare att se sånt när man fått “bo in sig” en tid först.

Inflyttningen planeras till midsommar och med minutiös planering så skall nog det mesta falla på plats och allt bli klart i tid.
– Det ska bli skönt och spännande att snart få flytta in i ett nytt, fint och alldeles eget hus, avslutar Janina.

Innertaket är på plats och passar väl mot de gråa väggarna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest