Glasvägg i bastu

Många tycker det är mysigt med glasvägg i bastu. Paret Jenni Järvinen och Sebastian Heselius började bygga på sitt drömhus 2018 i Jennis barndomkvarter i Larsmo. Paret valde en Allt-i-ett-lösning och deras hus har flera moderna lösningar. Vi ställde några frågor till Sebastian om deras glasvägg i badrummet.

Vilka övriga unika skräddarsydda lösningar har ni ert badrum och bastu?

– Badrummet har en fondvägg vid duscharna, halva bastuväggen är av glas, kakelrand i bastun, vedeldad bastukamin, fiberbelysning i bastun och så förstås egen dörr ut till terassen.

Hur länge räckte det att bygga badrummet och bastun?

– Den effektiva byggtiden var nog inte mera än någon vecka. Det var andra saker som drog ut på det till några månader, t.ex. eftersom vi hade ganska högt till tak även i bastun blev det en helt skräddarsydd glasvägg med ganska lång leveranstid, bastukaminen skulle monteras på golvet istället för på vägg och även monteras skorsten på.

Varför ville ni ha en halv glasvägg?

– Det är nog en kombination av flera olika faktorer, vi ville ha en bastu med lavarna mot varandra och även ha en vedeldad kamin. De flesta nybyggen med glasvägg har en hel vägg och lavarna som byggs ihop med varandra runt kaminen.

Vad får ni för känsla av er nya bastu?

– Den är väldigt rymlig både på grund av glasväggen och att den faktiskt är ca 6 m 2. Sen så finns det nog inget bättre än en riktig vedeldad kamin.

Är det nåt ni skulle göra annorlunda nu?

– Hade vi vetat när vi beställde fönstren vilken nyans vi ska på bastupanelerna så skulle vi ha beställt bastufönstret med samma yta.

Är ni nöjda med slutresultatet?

– Absolut!

Halv glasvägg i bastu

Skräddarsydda glasväggar i bastun skapar stämning.

 

Glasväggar i bastu med vedeldad spis.

Helmysigt badrum med vedeldad kamin i bastun.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest