Lasiseinä saunassa

Jenni Järvinen ja Sebastian Heselius aloittivat unelmiensa kodin rakentamisen vuonna 2018 Jennin lapsuusmaisemiin Luodolla. Pariskunta valitsi Muuttovalmis -toteutuksen ja heidän kodissaan on monia moderneja ratkaisuja. Esitimme joitakin kysymyksiä Sebastianille heidän kylpyhuoneeseen ja saunaan suunnitelemastaan unelmiensa lasiseinästä.

Mitä uniikkeja räätälöityjä ratkaisuja teillä on kylpyhuoneessa ja saunassa?

– Kylpyhuoneessa on taustaseinä suihkujen luona, puolet saunan seinistä on lasia, meillä on kaakelireuna saunassa, puulämmitteinen kiuas ja tietenkin oma ovi ulos terassille.

Kuinka paljon aikaa laskitte kylpyhuoneen ja saunan rakentamiseen?

– Varsinainen rakennusaika oli vain muutaman viikon mittainen. Mutta muut asiat viivyttivät prosessia usealla kuukaudella. Koska meillä on melko korkea katto saunassa, oli räätälöidyin lasiseinän toimitusaika melko pitkä, kiuas piti asentaa lattialle seinän sijaan ja myös piippu piti pystyttää.

Mistä syystä halusitte puolikkaan lasiseinän?

– Se johtuu muutaman eri tekijän summasta: halusimme saada lauteet toisiaan vastapäätä, sekä puulämmitteisen kiukaan. Suurimmassa osassa uudisrakennuksia on kokonainen seinä ja lauteet on rakennettu kiinni toisiinsa kiukaan ympärille.

Minkälainen tunnelma uudessa saunassanne on?

– Saunamme on todella väljän oloista, johtuen sekä lasiseinästä että sen 6 m2:n pinta-alasta. Sen lisäksi ei ole parempaa kuin oikea puulämmittäinen kiuas.

Tekisitte jotain toisin nyt?

– Jos olisimme ikkunoita tilatessamme tienneet minkä sävyiset saunapaneelit meille tulee, olisimme tilanneet saunan ikkunat samalla pinnalla.

Oletteko tyytyväisiä lopputulokseen?

– Ehdottomasti!

 

Halv glasvägg i bastu

Räätälöidysti rakennetut lasiseinät saunassa luovat tunnelmaa.

 

Glasväggar i bastu med vedeldad spis.

Viihtyisä kylpyhuone ja sauna puulämmitteisellä kiukaalla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest