Villa Violgränd står på stadig betongstomme Del 2/5

Varje husdröm är unik och vägarna till en förverkligad dröm är lika många. Likaledes är byggnadssätten många och har sina fördelar. Av Bohouse-kunder väljer 90 % att bygga sitt hus av trästomme. Familjen Snellman valde ändå att använda betongstomme till sitt hus på Killingholmen i Jakobstad av estetiska skäl.

På byggplatsen framskrider arbetet snabbt. Där det i september endast fanns en markburen betongplatta murad reser sig redan ett uppspirat garage och en flera meter murad betongstomme för själva husbyggnaden. På byggplatsen jobbar  Harry Ahlvik från byggfirma H & J Ahlvik för fulla muggar med att mura upp betongstommen.

– Det är modernt att använda sig av betongsstomme, och det går snabbt framåt. Vi murar ca 1 meter högre per vecka och det blir jättefint när det är rappat på utsidan och insidan, säger Harry belåtet.

Skräddarsydda lösningar enligt kundens önskemål

Byggnadsingenjör Roger Sundkvist är nöjd med H & J Ahlvik som har lång erfarenhet av all typer av murningsbete. I det här husprojektet görs stommen av gjutblock, dvs. de är en typ av lecastenar som består av styrox i mitten med hål på båda sidorna för betongen. Man murar upp ca 1,5 meter och sen sprutas betong in i stenarna.

– Jag har jobbat tidigare på en stor byggfirma och tycker arbetssättet på Bohouse är effektivare och mer kundfokuserat. Det är också roligt och utmanande att hitta på skräddarsydda lösningar tillsammans med kunden. Vi vill ju inte heller slösa med kundens pengar och jag tycker det är en höjdpunkt när kunden kommer till bygget för att diskutera och inspektera, säger Harry glatt.

Pålitliga och kunniga samarbetspartners

När det kommer till skräddarsydda och platsbyggda egnahemshusprojekt är duktiga och rejäla hantverkare avgörande för ett framgångsrikt projekt. Alla delar i Bohouse 1–9 processen sker utomhus och på plats och ställe och kräver sin karl.

– Jag väljer att samarbeta med hantverkare som är kunniga, pålitliga, flexibla, samarbetsvilliga och gärna byggare som har lång erfarenhet av branschen.

Är du intresserad av ett bygga ett skräddarsytt och platsbyggt hus?

Kontakta Roger Sundkvist på roger@bohouse.fi!

 

Harry Ahlvik murar Villa Violgränds betongstommen på Villa Violgränd i rask takt.

 

Betongstommen är byggd av gjutblock och sågas med precision för att passa in i det skräddarsydda husprojektet.

 

Betongstommen till källarvåningen på Villa Violgränd står stadigt på markburen betongsula.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest