Betoninen keittiösaareke

etongköksö i microcement

Familjen Fredrika och Taneli Vestvik har planerat sitt moderna T-hus såväl utvändigt som invändigt med flera unika lösningar. Fredrika och Taneli är inredningsintresserade och gillar att skapa själva. Vi ställde några frågor till Fredrika om deras skräddarsydda köksö i betong.

1) Mistä saitte inspiraation ja idean suunnitella ja rakentaa keittiösaarekkeen betonista?

– Mikrosementti on sementtijauhetta joka sekoitetaan veden kanssa. Eli mikäli haluaa betonia muistuttavan tavaran, on mikrosementti hyvä vaihtoehto. Betoni on erittäin painava ja epäkäytännöllinen materiaali, ja siitä syystä valitsimme mikrosementin. Inspiraation tähän sain asuntomessuilta, jossa näin betonisen keittiösaarekkeen. Halusin hieman viimeistelemättömämmän keittiösaarekkeen, mutta en aivan betonista, ja tästä syystä valitsimme tosiaan mikrosementin materiaaliksi.

 

Betongköksö

En skräddarsydd betongköksö blir en estetisk och praktiskt mittpunkt i huset.

 

2) Miten unelmienne betonisen keittösaarekkeen suunnittelu ja rakentaminen sujuivat?

– Taneli piirsi keittiösaarekkeen paperille. Tiesimme tarkalleen millaiset mitat haluaisimme sille, sekä mitä halusimme keittiösaarekkeestamme löytyvän.

3) Mitä toiminnallisuuksia ja säilytysratkaisuja teillä on betonisessa keittiösaarekkeessanne?

– Meillä on kaksi astianpesukonetta sisäänrakennettuina keittiösaarekkeeseen, sekä roskien käsittelyosio sekä myös osio erilaisten keittiötavaroiden säilytykseen.

 

Skräddarsydd betongköksö med integrerade vitvaror

Vestviks har valt att integrera vitvarorna i betongköksön.

 

4) Kuinka kauan meni betonisen keittiösaarekkeen rakentamiseen?

– Siihen meni noin viikko. Mikrosementin kerrosten sively vei suurimman ajan. En muista kuinka monta kerrostumaa sitä laitettiin, mutta monta se oli. Pinta tarvitsi sitten vielä lakata.

5) Minkälainen tunne tulee kun seisotte keittiösaarekkeen luona ja näet avoimen lieden yli maiseman olohuoneeseen sekä siitä ulos metsikköön?

– Se on aivan mahtava tunne. Keittiösaarekkeemme on spesiaali, enkä ole vielä nähnyt että kenelläkään olisi samanlaista. On mahtavaa että olemme sekä suunnitelleet että rakentaneet sen ite.

 

En betongköksö i blått kök med trälädor

Med gemensam vision och samarbete skapas de vackraste inredningslösningarna.

 

6) Oletteko tyytyväisiä lopputulokseen?

– Kyllä, erittäin tyytyväisiä.

7) Tekisittekö jotakin toisin nyt?

– Emme.

8) Kenelle suosittelisit betonista keittiösaareketta?

– Sellaiselle joka haluaa jotakin enemmän. Tällainen keittiösaareke sopii erityisesti isoon, valoisaan ja avaraan kotiin. Siitä tulee yksityiskohta, joka tekee talosta omalaatuisemman.

9) Haluatko lisätä jotakin muuta?

– Olemme kiitollisia Bohouselle siitä, että he uskoivat ideaamme ja työskentelivät mikrosementin kanssa vaikka eivät olleet koskaan aiemmin tätä tehneet. Ainoa miinuspuoli mikrosementissä on, että se on aika kallis materiaali ja pinta on aika herkkä. Tosin se on kyllä helppo pitää puhtaana.

 

Hörndetalj av betongköksö i microcement

Microcement är ett mjukt och lättskött material.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest