Unelmatalon keittiösaarake betonista

Fredrika ja Taneli Vestvikin perhe on suunnitellut moderniin T-malliseen taloonsa useita uniikkeja sisustusratkaisuja sekä talon sisä- että ulkopuolelle. Fredrika ja Taneli ovat molemmat kiinnostuneita sisustuksesta ja tykkäävät sisustamisesta. Esitimme Fredrikalle muutamia kysymyksiä heille räätälöidystä betonisesta keittiösaarekkeesta.

1) Mistä saitte inspiraation ja idean suunnitella ja rakentaa keittiösaarekkeen betonista?

– Mikrosementti on sementtijauhetta joka sekoitetaan veden kanssa. Eli mikäli haluaa betonia muistuttavan tavaran, on mikrosementti hyvä vaihtoehto. Betoni on erittäin painava ja epäkäytännöllinen materiaali, ja siitä syystä valitsimme mikrosementin. Inspiraation tähän sain asuntomessuilta, jossa näin betonisen keittiösaarekkeen. Halusin hieman viimeistelemättömämmän keittiösaarekkeen, mutta en aivan betonista, ja tästä syystä valitsimme tosiaan mikrosementin materiaaliksi.

 

Betongköksö

Mittatilaustyönä tehty betoninen keittiösaareke on esteettinen ja käytännöllinen kodin keskipiste.

 

2) Miten unelmienne betonisen keittösaarekkeen suunnittelu ja rakentaminen sujuivat?

– Taneli piirsi keittiösaarekkeen paperille. Tiesimme tarkalleen millaiset mitat haluaisimme sille, sekä mitä halusimme keittiösaarekkeestamme löytyvän.

3) Mitä toiminnallisuuksia ja säilytysratkaisuja teillä on betonisessa keittiösaarekkeessanne?

– Meillä on kaksi astianpesukonetta sisäänrakennettuina keittiösaarekkeeseen, sekä roskien käsittelyosio sekä myös osio erilaisten keittiötavaroiden säilytykseen.

 

Skräddarsydd betongköksö med integrerade vitvaror

Vestvikit ovat valinneet integroida kodinkoneet betoniseen keittiösaarekkeeseensa.

 

4) Kuinka kauan meni betonisen keittiösaarekkeen rakentamiseen?

– Siihen meni noin viikko. Mikrosementin kerrosten sively vei suurimman ajan. En muista kuinka monta kerrostumaa sitä laitettiin, mutta monta se oli. Pinta tarvitsi sitten vielä lakata.

5) Minkälainen tunne tulee kun seisotte keittiösaarekkeen luona ja näet avoimen lieden yli maiseman olohuoneeseen sekä siitä ulos metsikköön?

– Se on aivan mahtava tunne. Keittiösaarekkeemme on spesiaali, enkä ole vielä nähnyt että kenelläkään olisi samanlaista. On mahtavaa että olemme sekä suunnitelleet että rakentaneet sen ite.

 

En betongköksö i blått kök med trälädor

Yhteisellä visiolla ja yhteistyöllä luodaan kauniista sisustusratkaisuja.

 

6) Oletteko tyytyväisiä lopputulokseen?

– Kyllä, erittäin tyytyväisiä.

7) Tekisittekö jotakin toisin nyt?

– Emme.

8) Kenelle suosittelisit betonista keittiösaareketta?

– Sellaiselle joka haluaa jotakin enemmän. Tällainen keittiösaareke sopii erityisesti isoon, valoisaan ja avaraan kotiin. Siitä tulee yksityiskohta, joka tekee talosta omalaatuisemman.

9) Haluatko lisätä jotakin muuta?

– Olemme kiitollisia Bohouselle siitä, että he uskoivat ideaamme ja työskentelivät mikrosementin kanssa vaikka eivät olleet koskaan aiemmin tätä tehneet. Ainoa miinuspuoli mikrosementissä on, että se on aika kallis materiaali ja pinta on aika herkkä. Tosin se on kyllä helppo pitää puhtaana.

 

Hörndetalj av betongköksö i microcement

Mikrosementti on pehmeä ja helppohoitoinen materiaali.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest