Paikallarakennetut omakotitalot

Ideasta muuttovalmiiseen kotiin

Yhdeksän yksinkertaista askelta valmiiseen taloon

Meidän intohimomme on uusien talojen rakentaminen. Olemme valinneet keskittyä omakotitalojen rakentamiseen, ja optimoineet prosessimme tähän tarkoitukseen. Prosessimme on yksinkertainen ja kustannustehokas. Etenemme yhdeksän askeleen mukaan, ja sen jälkeen onkin aika muuttaa uuteen unelmiesi kotiin, jonka olemme yhdessä luoneet ja rakentaneet.

Tontin valinta on ensimmäinen tärkeä päätös jonka teet ennen kuin alat suunnitella uutta räätälöityä taloasi. Bohousen kanssa yhteistyössä luomme räätälöidyn omakotitalon, joka sopii juuri sinun tontillesi huomioiden ilmansuunnat, korkeuserot, maaston, lähellä olevat muut rakennukset, liikenteen ja ympäristön.

 

Soita Rogerille

Soita tai laita sähköpostia RI Roger Sundkvistille ja kerro millaisia  haaveita ja tarpeita sinulla on uuden kotisi suhteen. On hyödyllistä, jos olet jo selvittänyt rahoituspuolen, ja tiedät budjettikattosi. Keskustelemme valitsemasi tontin hyvistä puolista ja sen haasteista. Tarvittaessa Bohouse myös auttaa sinua hankkimaan tontin, joka sopii juuri sinulle räätälöityyn unelmakotiin. Asiakkaana saat neuvoja rakennusteknisiin kysymyksiisi, sekä luovia ideoita sinulle räätälöityyn kotiin. Tässä vaiheessa otamme mielellämme luonnoksia vastaan, jotta räätälöity suunnittelu juuri sinun tonttiasi ja taloasi varten voi alkaa.

Pohjapiirustukset

Ensimmäisten pohjapiirrosten tekeminen aloitetaan. Bohouse suunnittelee kaikki taloprojektit 3D-muodossa, joten näet talon kaikista perspektiiveistä ja eri kulmista parhaalla mahdollisella tavalla.

Tarjous

Keskustelemme läpi minkä palvelun valitset. Pystyt valitsemaan valmiusasteen niin pitkälle kuin haluat, esimerkiksi tuuli- ja vesitiiviin, levyvalmiin tai täysin muuttovalmiin (avaimet käteen) kodin. Kun olet valinnut haluamasi palvelun, Bohouse palaa asiaan tarjouksen kera parin päivän sisällä. Mikäli sinulle tulee uusia ajatuksia palveluiden suhteen rakennusprojektin aikana, pystytään tarjousta muuttamaan.

Sopimus

Noudatamme kaikkia valtiollisia ja kunnallisia lakeja ja määräyksiä. Sopimuksessa ilmenee, että rakennusprojekti noudattaa lakia YSE98 ja KSE. Tapaamme Bohousen toimistolla, ja allekirjoitamme sopimuksen, jonka jälkeen rakennusprojekti pääsee alkamaan.

Rakennusluvat

Bohouse hakee rakennusluvat puolestasi ja pitää yhteyttä kuntaan/kaupunkiin koko rakennusprosessin ajan. Mikäli haluat itse hoitaa rakennuslupahakemusasiat, löytyy tietoa kotikuntasi nettisivuilta koskien mitä kaikkia tietoja tarvitaan rakennuslupia varten. Pakollisia ovat yleensä  1) Hakemuslomake 2) Rakennusprojekti-ilmoitus RH 1 3) Asuinkuntatiedot (RH 2) 4) Naapurien kuuleminen 5) Hakemus hyväksytystä työnjohtajasta 6) Arviointi projektinjohtajan toimivaltuudesta 7) Liittyminen vesi- ja viemäriverkkoon.

Huomioithan että menettelytavat vaihtelevat kunnittain. Kaupungit ja kunnat myöntävät aina rakennusluvat. Yleensä rakennuslautakunnilla on kokous kahden viikon välein. Valitusaika on kuukauden mittainen. Varaa noin 1–2 kuukautta rakennuslupahakemuksen käsittelyaikaan.

Yhteistyökumppaneiden valinta

Bohousella on luotettavat yhteistyökumppanit, jotka kaikki ovat koulutettuja rakentamaan talosi korkealla rakennusteknisellä laadulla ja energiaa säästävillä ratkaisuilla. Yhteistyökumppanimme ovat paikallisia yrittäjiä, joilla on korkea työmoraali ja pitkän linjan kokemus. He tekevät työnsä suurella ammattitaidolla ja intohimolla.

Projektisuunnitelma

Ennen itse rakentamisen aloittamista Bohouse tekee tarkan projektiaikataulun sekä asiakkaalle että yhteistyökumppaneille.

Kaikki rakennusprojektit tarvitsevat vastaavan työnjohtajan, joka valvoo rakennusprojektin edistymistä ja varmistaa että se etenee rakennuslupamääräysten ja Suomen rakennussäädösten mukaisesti. Valitessasi Bohousen pitää työnjohtaja yhteyttä sinuun, asiakkaaseen, joka viikko. Joka viikko käydään läpi kuinka pitkälle rakennusprosessi on edennyt, mitkä vaiheet ovat käynnissä ja mitä päätöksiä asiakkaan tarvitse tehdä. Näin rakennusprosessi etenee sujuvasti toivotun aikataulun mukaisesti ja valintasi saavat kypsyä prosessin edetessä.

Bohouse rakentaa ensisijaisesti talon perustukset maanpäällisin betonilaatoin. Sokkeli uuteen valmistaloosi voidaan tehdä harkkoina tai valaa betoniin.

Bohouse rakentaa talon rungon ja pystyttää sen nopeasti rakennuspaikalla. Seinät ja katto sääsuojataan ja tiivistetään kun talon runko on paikallaan. Sen jälkeen alkaa perustusten ja puukehysten kuivattaminen samaan aikaan kun ulkokattoa ja julkisivua asennetaan. Saat itse valita minkälaisen kattotyypin haluat räätälöidylle talollesi ja minkälainen kaltevuus sillä on. Tavallisimmat kattotyypit ovat harjakatto, pulpettikatto ja mansardikatto. Ulkoisena materiaalina voit valita eri pelti- ja tiilivaihtoehdoista. Sisäpuolen työt aloitetaan huolellisten kosteusmittauksien jälkeen, jotka varmistavat että rakenne on täysin kuiva.

Uskomme Bohousella moderníin tekniikkaan, mutta olemme perinteisten rakennusmetodien puolesta puhujia. Rakennusmiehemme rakentavat aina paikan päällä, mikä tekee rakennusprosessista mahdollisimman läpinäkyvän. Irtotavarasta paikallarakentamisessa on monta etua:

  • Saat valita talon mallin täysin vapaasti eikä sitä rajoita esimerkiksi kuljetusmahdollisuudet. Jokainen osa sovitetaan toiseen, mikä tekee talosta yhtenäisen kokonaisuuden ilman elementtiliitoksia.
  • Talo rakennetaan paikan päällä, pala palalta. Asiakkaana pääset joka hetki näkemään miten työ edistyy. Pääset esimerkiksi näkemään kaikkien seinä- ja kattotasojen asennuksen. Yksinkertaisesti käymällä tontilla pääset seuraamaan kuinka hyvin ja tehokkaasti teidän omaa kotia rakennetaan.
  • Muutoksia ja materiaalivalintoja voidaan tehdä läpi koko rakennusprosessin. Kun talonne runko on pystyssä, on teillä mahdollisuus kävellä taloon sisään, ja saada tuntumaa siitä, minkälainen siitä tulee. Mahdollisesti jotakin seinää tarvitsee siirtää, tai ikkunan paikkaa sivu- tai korkeussuunnassa säätää. Nämä korjaukset tehdään paikan päällä rakentamisen ollessa käynnissä.
  • Bohouse rakentaa kustannustehokkaasti. Teette hyvän investoinnin. Ei turhia lisäkustannuksia kuljetukseen, suunnitteluun tai myyntiin. Koko rakennusprosessi on varma ja kustannustehokas.

Olemme valinneet parhaat ammattilaiset yhteistyökumppaneiksi tekemään sinun kotisi valmiiksi. Bohouse tekee yhteistyötä sekä sisustusarkkitehtien että keittiösuunnittelijoiden kanssa. Yhdessä räätälöimme mielellämme sisustuksen niin, että se sopii talon tyyliin.

Kunnan/kaupungin rakennustarkastaja, yhdessä asiakkaan ja vastuussa olevan työnjohtajan kanssa vastaavat kotisi lopputarkastuksesta.

Sinulle räätälöity ja paikallarakennettu Bohouse-talo on pääasiassa muuttovalmis noin vuoden sisällä. Onnittelut! Unelmiesi koti on valmis, ja pääset muuttamaan omaan taloon, jonka suunnittelussa ja luomisessa olet ollut mukana alusta loppuun.