skip to Main Content

Paikan päällä rakennettu omakotitalo: ONE to NINE-prosessi

Meidän intohimomme on luoda ja rakentaa. Olemme valinneet keskittyä omakotitalojen rakentamiseen, ja olemme optimoineet prosessimme tähän tarkoitukseen. Rakennamme laadulla, ja urakoitsijamme ovat huippuluokkaa. Prosessimme on yksinkertainen ja kustannustehokas. Etenemme yhdeksän vaiheen mukaan, ja sen jälkeen onkin sinun aikasi muuttaa uuteen unelmien kotiisi jonka olemme yhdessä luoneet ja rakentaneet.

Yhteydenotto

Soita Rogerille

Soita tai laita sähköpostia Roger Sundkvistille kertoaksesi mitä haaveita ja tarpeita sinulla on uuden kotisi suhteen. On hyödyllistä jos olet jo selvittänyt rahoituspuolen, ja tiedät budjettikattosi. Keskustelemme valitsemasi tontin hyvistä puolista ja sen haasteista. Tarvittaessa Bohouse myös auttaa sinua hankkimaan tontin joka sopii juuri sinulle räätälöityyn unelmakotiin. Asiakkaana saat neuvoja rakennusteknisiin kysymyksiisi sekä luovia ideoita sinulle räätälöityyn kotiin. Tässä kohdassa otamme mielellämme vastaan luonnoksia jotta räätälöity suunnittelu juuri sinun tonttiasi ja sinun taloasi varten voi alkaa.

Piirustukset

Ensimmäiset piirustusprosessit aloitetaan. Bohouse suunnittelee taloprojektit 3D-muodossa, joten näet talon kaikista perspektiiveistä ja eri kulmista parhaalla mahdollisella tavalla.

Tarjous

Keskustelemme palveluista jotka haluat sisällyttää talopakettiisi. Pystyt valitsemaan valmiusasteen niin pitkälle kuin haluat, esimerkiksi tuuli- ja vesitiivis, levyvalmis tai avaimet käteen. Kun olet valinnut haluamasi palvelun, Bohouse palaa asiaan tarjouksen kera parin päivän sisällä. Mikäli sinulle tulee uusia ajatuksia palveluiden suhteen rakennusprojektin aikana, pystytään tarjousta uudelleen muuttamaan.

Sopimus

Noudatamme kaikkia valtiollisia ja kunnallisia lakeja ja määräyksiä. Sopimuksessa ilmenee että rakennusprojekti noudattaa lakia YSE98 ja KSE. Tapaamme Bohousen toimistolla, ja allekirjoitamme sopimuksen jonka jälkeen rakennusprojekti päästään aloittamaan.

Rakennusluvat

Bohouse hakee rakennusluvat puolestasi ja pitää yhteyttä kuntaan/kaupunkiin

koko rakennusprosessin ajan. Mikäli haluat itse hoitaa rakennuslupahakemusasiat, löytyy tietoa kotikuntasi nettisivuilta koskien mitä kaikkia tietoja tarvitaan rakennuslupia varten.  Pakollisia ovat yleensä

Hakemuslomake 2) Rakennusprojekti-ilmoitus RH 1 3)  Asuinkuntatiedot (RH 2) 4) Naapurien kuuleminen 5) Hakemus hyväksytystä työnjohtajasta 6) Arviointi projektinjohtajan toimivaltuudesta 7) Liittyminen vesi- ja viemäriverkkoon

Huomioithan että menettelytavat vaihtelevat kunnittain. Kaupungit ja kunnat myöntävät aina rakennusluvat. Yleensä rakennusosastoilla on kokous kahden viikon välein. Valitusaika on kuukauden mittainen. Varaa noin 1–2 kuukautta rakennuslupahakemuksen käsittelyaikaan.

Yhteistyökumppaneiden valinta

Bohousella on luotettavat yhteistyökumppanit, jotka kaikki ovat koulutettuja rakentamaan talosi korkealla rakennusteknisellä laadulla ja energiaa säästävillä ratkaisuilla. Yhteistyökumppanimme ovat paikallisia yrittäjiä, joilla on korkea työmoraali ja pitkän linjan kokemus. He tekevät työnsä suurella ammattitaidolla ja intohimolla.

Projektisuunnitelma

Ennen itse rakentamisen aloittamista Bohouse tekee tarkan projektiaikataulun sekä asiakkaalle että yhteistyökumppaneille.

Vastuussa oleva työnjohtaja

Kaikki rakennusprojektit tarvitsevat vastuussa olevan työnjohtajan, joka valvoo rakennusprojektin edistymistä ja varmistaa että se etenee rakennuslupamääräysten ja Suomen rakennussäädösten mukaisesti. Valitessasi Bohousen pitää työnjohtaja yhteyttä sinuun, asiakkaaseen, joka viikko. Joka viikko käydään läpi kuinka pitkälle rakennusprosessi on edennyt, mitkä vaiheet ovat käynnissä ja mitä päätöksiä asiakkaan tarvitse tehdä. Näin rakennusprosessi etenee sujuvasti toivotun aikataulun mukaisesti ja valintasi saavat kypsyä prosessin edetessä.

Tontti

Tontin valinta on ensimmäinen tärkeä päätös jonka teet ennen kuin alat suunnitella omaa räätälöityä taloasi. Bohousen kanssa yhteistyössä luomme räätälöidyn taloratkaisun joka sopii juuri sinun tontillesi huomioiden ilmansuunnat, korkeuserot, maaston, lähellä olevat muut rakennukset, liikenteen ja ympäristön.

Perustat

Bohouse rakentaa ensisijaisesti perustukset maanpäällisin betonilaatoin. Pohja voidaan joko muurata lohkoina tai valaa betoniin.

Runko

Bohousella me rakennamme talon rungon ja pystytämme sen nopeasti rakennuspaikalle. Kun talon runko on paikalla tiivistetään ja sääsuojataan seinät ja katto. Sen jälkeen alkaa perustusten ja puukehysten kuivattaminen samaan aikaan kun ulkokattoa ja julkisivua asennetaan. Saat itse valita minkälaisen kattotyypin haluat räätälöidylle talollesi ja minkälainen kaltevuus sillä on. Tavallisimmat kattotyypit ovat harjakatto, pulpettikatto ja mansardikatto. Ulkoisena materiaalina voit valita eri pelti- ja tiilivaihtoehdoista. Katon sisäpuolinen työ aloitetaan huolellisten kosteusmittauksien jälkeen jotka varmistavat että rakenne on täysin kuiva.

Paikanpäällä rakennettu

Uskomme Bohousella moderníin tekniikkaan, mutta olemme perinteisten rakennusmetodien kannalla. Rakennusmiehemme rakentavat aina paikan päällä, mikä tekee rakennusprosessista mahdollisimman läpinäkyvän. Paikan päällä irtotavarasta rakentamisessa on monta etua:

  • Saat valita talon mallin täysin vapaasti eikä sitä rajoita esimerkiksi kuljetusmahdollisuudet. Jokainen osa sovitetaan toiseen, mikä tekee talosta yhtenäisen kokonaisuuden ilman elementtiliitoksia.
  • Talo rakennetaan paikan päällä, pala palalta. Asiakkaana pääset joka hetki näkemään miten työ edistyy. Pääset esimerkiksi näkemään kaikkien seinä ja kattotasojen asennuksen. Yksinkertaisesti käymällä paikan päällä pääsette seuraamaan kuinka hyvin ja tehokkaasti teidän taloamme rakennetaan.
  • Muutoksia ja materiaalivalintoja voidaan tehdä läpi koko rakennusprosessin. Kun talonne runko on pystyssä, on teillä mahdollisuus kävellä taloon sisään, ja saada tuntumaa siitä, minkälainen siitä tulee. Mahdollisesti jotakin seinää tarvitsee siirtää, tai ikkunan paikkaa sivu- tai korkeussuunnassa säätää. Nämä korjaukset tehdään paikan päällä rakentamisen ollessa käynnissä.
  • Bohouse rakentaa kustannustehokkaasti. Teette hyvän investoinnin. Ei turhia lisäkustannuksia kuljetukseen, suunnitteluun tai myyntiin. Koko rakennusprosessi on varma ja kustannustehokas.

Sisustus kuntoon

Olemme valinneet parhaat ammattilaiset yhteistyökumppaneiksi tekemään sinun kotisi valmiiksi. Yhdessä räätälöimme mielellämme sisustuksen niin että se sopii sinun tyyliisi.

Lopputarkastus ja luovutus

Kunnan/kaupungin rakennustarkastaja, yhdessä asiakkaan ja vastuussa olevan työnjohtajan kanssa vastaavat kotisi lopputarkastuksesta.

Muuttaminen

Sinulle räätälöity ja paikan päällä rakennettu Bohouse-talo on pääasiassa muuttovalmis noin vuoden sisällä. Onnittelut! Unelmiesi talo on valmis, ja pääset muuttamaan taloon jonka suunnittelussa ja luomisessa olet ollut mukana alusta loppuun.

Back To Top