Bohouse hankkii omistukseensa Blockhusin ja vahvistaa asemaansa CLT-rakentamisen alalla

Bohouse on hankkinut 11.5.2023 omistukseensa kaikki Blockhusin osakkeet. Hankinnan myötä Ab Blockhus TB:stä tulee Bohouse Ab Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö.

CLT-rakentaminen yleistyy koko ajan sekä kunnallisten projektien yhteydessä että pientalorakentajien keskuudessa. Bohousen kasvustrategian mukaisesti arvioimme, että nyt on oikea aika panostaa CLT-rakentamiseen. Näemme merkittäviä kasvumahdollisuuksia CLT-rakentamisen alalla, ja Blockhusin monipuolinen osaaminen ja kokemus vahvistavat asemaamme CLT-markkinoilla.

CLT (Cross Laminated Timber), massiivipuu tai ristiinliimattu puu on suhteellisen uusi rakennusmateriaali Suomessa. CLT:tä käytetään Pohjoismaissa lähinnä kantavissa osissa monikerroksisten talojen, koulujen, päiväkotien, teollisuushallien, erikoistalojen ja pientalojen runkorakenteissa. Bohouse suosittelee CLT:tä asiakkaille, jotka haluavat rakentaa kestävän ja ympäristöystävällisen talon. Kestävän kehityksen mukainen rakentaminen yleistyy jatkuvasti koko Suomessa.

– Blockhus on näkemyksemme mukaan CLT-rakentamisen edelläkävijä. Blockhusin osaaminen ja verkostot täydentävät erinomaisesti kehittämäämme räätälöityjen ja paikalleen rakennettavien talojen konseptia, kertoo Bohousen toimitusjohtaja Roger Sundkvist.

– Bohouse tarjoaa meille lisää resursseja jatkaa kasvua tällä tulevaisuuden alalla, Blockhusin perustaja Thomas Byggmästar lisää.

Bohousen ydinliiketoiminta, eli räätälöityjen ja paikalleen rakennettavien talojen tarjoaminen, jatkuu entiseen tapaan.

Bohouse on Luodossa vuonna 2016 perustettu suunnittelu- ja rakennusalan yritys. Yrityksen perusti rakennusinsinööri Roger Sundkvist tarjotakseen asiakkaille enemmän vapauksia räätälöityjen ja paikalleen rakennettavien unelmien talojen rakentamiseen joustavasti ja kustannustehokkaasti. Tällä hetkellä yrityksen palveluksessa työskentelee 30 työntekijää, ja sen liikevaihto on yli 10 miljoonaa euroa.

Blockhus on Pietarsaaressa vuonna 2007 perustettu rakennusalan yritys, jolla on tällä hetkellä 5 työntekijää ja jonka liikevaihto on vähän yli miljoona euroa.

Bohousen toimitusjohtaja Roger Sundkvist ja Blockhousen perustaja Thomas Byggmästar kättelevät yrityskaupan yhteydessä.
Toimitusjohtaja Roger Sundkvist, projektipäällikkö Johannes Sundqvist, Blockhusin entinen omistaja Jonas Byggmästar ja entinen omistaja ja perustaja Thomas Byggmästar meneillään olevan CLT-hankkeen edessä Lammassaaressa Pietarsaaressa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest