Villa Risöhäll – räätälöity talo järven rannalla

blogg_risohall_1-1

Räätälöity kaksikerroksinen yli 200 neliön koti ulkosaunalla ja pihalta löytyvällä omalla keramiikkapajalla. Puolta talosta ympäröi iso terassi ja parvekkeelta näkyy kimaltelevalle Luodonjärvelle. Koti lähellä kouluja ja peruspalveluja. Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta tämä on perhe Nilsenin jokapäiväistä elämää ja heidän suuri toteutunut unelmansa.

Perhe Nilsen koostuu äiti Annesta ja isä Tedistä, sekä kouluikäisistä lapsista Rakelista, Abelista, Josefista, Rubenista ja päiväkotipoika Alvarista. Anne on keraamikko ja yksityisyrittäjänä Astiatehtaalla, sekä toimii opettajana Pietarsaaren työväenopistolla. Hänen miehensä Ted työskentelee aluepäällikkönä Mesta Norgella. Perhe muutti Suomeen Norjasta kesällä 2014, missä he olivat asuneet sekä omakotitalossa että rivitalossa. Viimeiset kahdeksan vuotta Norjassa he asuivat talossa, jonka olivat itse rakentaneet.

– Olimme miettineet muuttaako Suomeen vai ei pitkään. Meillä on sukua näillä seuduilla ja olimme viettäneet monia kesiä Strandcampingin leirintäalueella. Ajattelimme että mikäli muutamme Suomeen haluamme rantatontin. Joten kun näimme tontin Risöhällissä myytävänä iskimme siihen heti kiinni, sanoo Anne tyytyväisenä.

Tilava rantatontti

Tämä talo on ollut Tedin ja Annen yhteinen projekti. Ted aloitti suunnittelemalla miten he sijoittaisivat talon tontilla suhteessa ilmansuuntiin ja missä olisi autotallin paikka. Pohjatöihin he käyttivät Sundströmiä. Mitä tulee itse talon suunnitteluun lähtökohtana oli heidän itse rakennettu talo Norjassa, ja he pohtivatkin mitkä ratkaisut sopisivat rantatontille ja perheen nykyisiin tarpeisiin.

– Inspiraation tyyliin ja muihin yksityiskohtiin haimme sisustuslehdistä, internetistä, asuntomessuilta ja arkkitehtuurista ylipäänsä, selventää Anne.

Funkkistyyliä ainutlaatuisin ratkaisuin

Kun tuli aika luonnostella talo Anne otti vetovastuun ja alkoi piirtää pohjasuunnitelmaa ja julkisivua millimetripaperille. Sen jälkeen he ottivat yhteyttä Roger Sundkvistiin.

– Roger teki tekniset piirustukset ehdotusteni pohjalta ja muutti niitä mitä tarvitsi muuttaa esimerkiksi rakennusteknisistä syistä. Hän otti myös vastaan tarjouksia puolestamme, ja hänellä oli myös ehdotuksia monien käytännön asioiden suhteen. Arvostimme tätä todella paljon sillä emme tunteneet itse seutua niin hyvin, kertoo Anne.

Villa Risöhäll sisältää monia ainutlaatuisia ja persoonallisia ratkaisuja, jotka on sekä piirretty että rakennettu huolella.

– Meillä ei ole olleenkaan räystäitä ja kaikki julkisivut ovat visuaalisesti tehty mahdollisimman yksinkertaisiksi. Meillä on isot lasiseinämät järvelle ja kattoterassi.

Yleensä ihmisillä on valkoiset ikkunat, mutta Nilsenit valitsivat tammenväriset. Keskellä taloa on tv- ja kirjastohuone jossa ei ole ollenkaan ikkunoita. Materiaalivalintojen suhteen betonilattia ja hiekanväriset puuseinät käytävässä ja makuuhuonessa ovat uniikkeja. Seinät on rakennettu kipsistä ilman kattolistoja.

Sujuva rakennusprosessi

Själva byggprocessen räckte bara ett halvt år och vi använde oss av kunniga och pålitliga underleverantörer som H&J Ahlvik, Asentaja Group, Vikströms och Målarservice Harald.

Itse rakennusprosessiin meni puoli vuotta ja Nielsenit käyttivät osaavia ja luotettavia aliurakoitsijoita kuten H&J Ahlvik, Asentaja Group, Vikströms och Maalauspalvelu Harald.

– Kaikki sujui erittäin hyvin koko rakennusprosessin läpi. Kommunikaatio Rogerin ja meidän välillä toimi hyvin ja hän ymmärsi mitä halusimme. Voin suositella häntä lämpimästi, sillä Roger hoiti työnsä hyvin ja on mies johon voi luottaa. En tekisi mitään toisin, olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen, sanoo Anne leveästi hymyillen.

Anne ja Ted Nilsen, talonomistajat, Villa Risöhäll.

 

Risöhällissä ei ole ollenkaan räystäitä, ja sen julkisivu on erittäin spartalainen ja yksinkertaisen tyylikäs.

 

Makuuhuoneessa ja keskikäytävällä matkalla tv- ja kirjastohuoneeseen seinät ovat hiekanvärisiä. Betonkilattia sopii hyvin funkkistyyliseen kotiin ja heijastaa mereltä tulevaa valoa vaikuttavalla tavalla.

 

Tammenväriset ikkunat on yksityiskohta joka tekee Villa Risöhällista omaleimaisen. Kuvassa sisäänkäynti terassilta olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest