Villa Violgränd talon perustukset – betonirunko vankalla pohjalla Osa 2/5

Jokainen talounelma on ainutlaatuinen ja niin myös tiet unelman toteutumiseen yhtä moninaiset. Samoin rakennustapoja on monenlaisia erilaisine hyvine puolineen. Bohouse-asiakkaista 90% valitsee rakentaa talonsa puurunkoisena. Snellmanin perhe kuitenkin valitsi esteettisistä syistä betonirungon heidän taloonsa Pietarsaaren Kilisaaressa.

Työ etenee rakennustyömaalla vauhdilla. Siinä missä syyskuussa oli vain maahäkin päälle muurattu betonilevy on kohonnut jo autotalli sekä monta metriä muurattua betonirunkoa itse taloon.

Rakennustyömaalla työskentelee Harry Ahlvik Rakennusliike H & J Ahlvikista täysiä päivä saadakseen muurattua betonirungon valmiiksi.

– Betonirunko on nykyaikainen valinta, ja sen rakentaminen etenee nopeasti. Muuraamme taloa noin yhden metrin korkeammaksi joka viikkoa ja siitä tulee todella hienon näköinen sekä sisä- että ulkopuolelta, sanoo Harry tyytyväisenä.

Räätälöidyt ratkaisut asiakkaan toiveiden mukaan

Rakennusinsinööri Roger Sundqvist on tyytyväinen yhteistyöhön H & J Ahlvikin kanssa. Heillä on pitkä kokemus kaikenlaisista muuraustöistä. Tässä taloprojektissa runko rakentuu valuharkoista. Ne ovat leca-harkkoja, joissa on styroksia keskiosassa ja joissa on molemmin puolin reikiä betoninvalua varten. Nämä muurataan n. 1,5 metrin korkeuteen, ja sen jälkeen täytetään betonilla.

– Olen työskennellyt aiemmin suuressa rakennusfirmassa ja mielestäni työskentelytapa Bohousella on tehokkaampi ja asiakaskeskeisempi. On myös sekä mukavaa että haastavaa löytää yhdessä asiakkaan kanssa räätälöidyt ratkaisut. Me emme myöskään halua tuhlata asiakkaan rahoja, ja mielestäni se on kohokohta kun asiakas tulee työmaalle juttelemaan ja tarkastamaan, sanoo Harry iloisesti.

Luotettavat ja taitavat yhteistyökumppanit

Mitä tulee räätälöityihin ja paikan päällä rakennettuihin omakotitaloprojekteihin, ratkaiseva tekijä onnistuneelle projektille on taitavat ja luotettavat tekijät. Kaikki Bohousen 1–9 prosessin osa-alueet toteutetaan ulkona, paikan päällä ja ne myös vaativat tekijältään paljon.

– Valitsen mieluiten työskennellä sellaisten käsityöläisten kanssa jotka ovat taitavia, luotettavia, joustavia, yhteistyökykyisiä ja rakentajien kanssa joilla on jo pitkä kokemus alalta.

Oletko kiinnostunut oman räätälöidyn paikan päällä rakennetun omakotitalon rakentamisesta?

Ota yhteyttä Roger Sudkvistiin: roger@bohouse.fi

 

Harry Ahlvik muuraa Villa Violgrändin betonirunkoa paikalleen ripeässä tahdissa.

 

Runko rakentuu valuharkoista jotka sahataan huolellisesti niin että ne sopivat täydellisesti tähän räätälöityyn taloprojektiin.

 

Villa Violgrändin kellarikerroksen betonirunko on vankasti paikoillaan betonilaatta-alapohjan päällä.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest