Villa Violgränd – suunnittele oma talo – unelmatalo lahdenpoukamassa Osa 1/5

Tommy ja Janina Snellmanin perhe on keskellä unelmatalon rakennusprojektia. Pietarsaaren Pirilön poukamaan rakennetaan tällä hetkellä heille kaksikerroksista modernia räätälöityä taloa. Seitsemänhenkinen perhe osti rantatonttinsa jo vuonna 2008, mutta vasta nyt on pohjatyöt vihdoinkin tehty ja rinnetalon perustukset muurattu.

Perhe Snellmanilla on edessään jännittävä rakennusvuosi. Perheeseen kuuluu äiti Janina ja isä Tommy sekä teini-ikäiset Kevin, Cajsa, Casper, 10-vuotias Jordan sekä 4-vuotias iltatähti Julie. Perhe on paluumuuttajia asuttuaan Espoon Kattilalaaksossa avaimet käteen –omakotitalossa. Vaikka he olivatkin ostaneet rantatontin Pietarsaaresta jo kahdeksan vuotta sitten tarkoituksenaan rakentaa siihen talo.

– Sen sijaan että olisimme alkaneet rakentaa kun ostimme tontin, muutimmekin Espooseen ja rakennusprojekti täällä lykkääntyi. Meidän on ollut vaikea päättää mihin asetumme. Vuonna 2013 jätimme ensimmäiset rakennuspiirustukset ja saimme rakennusluvan. Mieheni työskentelee Helsingissä viikot – mutta lapset halusivat asua täällä ja meillä on niin hieno tontti täällä – ja niinpä päätimme muuttaa tänne, sanoo Janina tyytyväisenä katsellessaan talon piirustuksia.

Räätälöity talo järvinäköalalla

Snellmanin pariskunta on valinnut suunnittelu- ja rakennusliike Bohousen rakennusprojektinsa toteuttajaksi, ja Tommy ja Janina molemmat yhdessä RI Roger Sundqvistin kanssa ovat suunnitelleet miltä talo tulee näyttämään.

– Veden läheisyys merkitsee meille paljon. On niin rauhoittavaa asua lähellä vettä ja järvinäköala on vaikuttanut paljon talon ulkomuotoon. Halusin, että ikkunoista näkyy vettä niin monelta suunnalta kuin mahdollista, ja se on ollut Rogerin lähtökohta suunnittelussa. Olen myös hyvin käytännönläheinen ihminen, ja minulle on tärkeää että kaikki toimii hyvin kodissani ja että siellä viihtyy. Meillä on teini-ikäisiä lapsia, joten he saavat kokonaisen kellarikerroksen itselleen omalla sisäänkäynnillä ja kahvinurkkauksella. Tommylle taas sauna on tärkeä, mutta emme voineet rakentaa rantasaunaa, joten se on integroitu taloon mutta järvi näkyy saunoessa. Pikku iltatähtemme saa oman sopen lähellä meidän makuuhuonettamme, jotta hän on lähellä äitiä ja isää kun tarvitsee, sanoo Janina nauraen.

Modernia tyyliä perinteisin maustein

Janina etsi inspiraatiota sisustuslehdistä ja netistä siihen, minkälainen heidän omasta talostaan tulisi. Kulmatontti on vain 1200 neliömetriä, jossa toisella puoella on kaavoitettu julkinen venesatama ja toisella puolella naapuri. Nämä ovat asettaneet raja-aidat suunnittelulle, kirjaimellisesti.

– Olemme mieheni kanssa molemmat kaupunki-ihmisiä jotka tykkäävät asua lähellä naapureita, mutta viihdymme myös täällä luonnonläheisyydessä. Mitä tulee sisustustyyleihin, meillä on Tommyn kanssa erilainen maku. Tommy tykkään modernista ja käytännöllisestä tyylistä. Minä taas olen persompi vanhempien talojen puoleen, joten teimme molempia miellyttäviä ratkaisuja. Meille tulee sekä betoni- että puulattiaa, puisia ovia sekä kokonainen puinen seinä, jotka tuovat lämpöä meidän ulkoa päin modernilta näyttävään taloomme.

Huoleton; turvallinen ja joustava rakennusprojekti

Perheen tarpeet ovat muuttuneet sinä aikana kun rakennusprojekti on ollut käynnissä sen viivästyessä. He ovat piirrättäneet talon uudelleen monta kertaa, ja Janina on arvostanut Rogerin joustavuutta.

– Parasta Rogerissa on että hän on tavoitettavissa ja avoin kaikille ideoille joita keksin. Sitten hän pohtii, miten ideani voisivat rakennusteknisesti toimia, ja me päätämme yhdessä miten edetään. Ensimmäisessä versiossa meillä oli tila lastenvaunuille. Emme tarvitse sitä enää, ja kyseinen tila toimii nyt kuivaustilana poikien futisvaatteille.

Janina arvostaa myös sitä, että Bohouse-asiakkaana pääset valitsemaan kuinka paljon tai vähän haluat osallistua erilaisiin päätöksentekoprosesseihin. Janina on ollut mukana osassa aliurakoitsijatapaamisia sekä tapaamisissa Pietarsaaren Teknisen viraston kanssa, mutta tarjouskierrokset ja yhteydenpidon aliurakoitsijoihin on hän jättänyt Rogerin harteille.

– Ei minulla ole aikaa paneutua kaikkiin rakennusteknisiin yksityiskohtiin, ja koska mieheni matkustaa paljon ei hänellä ole mahdollisuutta osallistua eikä myöskään kokemusta yhtä suuresta rakennusprojektista. Pidän siitä että saa osallistua niin paljon kuin haluaa, mutta vaikka ei olisi mukana kovinkaan paljon niin koko ajan silti tapahtuu, asiat etenevät ja projekti kulkee eteenpäin. Saamme olla mukana kaikessa mukavassa, mutta saamme välttää monet pohdinnat ja virheet. En myöskään halua stressata itseäni hengiltä. Tämä maksaa näin hieman enemmän kuin jos itse tekisi, mutta se on sen arvoista meille.

 

Janina Snellman nauttii siitä, että unelmatalo-projekti Villa Violgränd vihdoinkin toteutuu.

 

Perustukset ovat valmiit tähän räätälöityyn rinnetaloon Pietarsaaren Kilisaaressa.

 

Bohouse tekee varmat perustukset maanpäällisin betonilaatoin.

 

Villa Violgränd järven suunnasta.

 

Tommy och Janina Snellman, Villa Violgrändin omistajat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest