Villa Violgrändissä valmista vauhdikkaasti osa 5/5

Vihdoin on koittanut se päivä jota perhe Snellman on odottanut yli vuoden ajan. Talo on rapattu, sisätilat ovat valmiit, keittiö toimii, rappuset on kiinnitetty, väliovet, saunan lauteet ja lasikaiteet ovat paikoillaan. Heinäkuun lopusta lähtien he ovat asuneet unelmienkoti Villa Violgrändissa ja voineet käydä viilentymässä Pirilön poukamassa uiden tänä ennennäkemättömän lämpimänä kesänä.

Julkisivu rapattua betonia

Perhe Snellman toivoi talon sulautuvan luontoon ja siitä syystä he valitsivat rapata harmaan betonijulkisivun harmaalla rappauksella. Rappaus on ollut monitahoinen prosessi viidellä kerrostumalla. Ensimmäiseksi tasoitettiin epätasaisuudet karkealla materiaalilla. Seuraavaksi lisättiin ohuempaa laastia ja raudoitusverkko jotka tekivät pinnasta vahvemman ja jotka estävät sitä halkeilemasta. Viimeiseksi tehdään pintarappaus, jossa väri -ja pintamateriaali valitaan.

Joustavaa yhteistyötä alihankkijoiden kanssa

Rakennusmestari Johannes Sundqvist joka toimii sisäänostajana ja projektinjohtajana on tyytyväinen siihen miten sujuvasti yhteistyö on eri alihankkijoiden kanssa toiminut talon viimeisessä rakennusvaiheessa. Sisätilojen valmiiksi saattamisessa yhdessä ulkopinnan rappauksen kanssa vaati taitoa eri toimijoilta ja kykyä pallotella; rakennusfirma H&J Ahlvik, LVI-yritys EVG Pipe, sähköyritys Connectus, kaivaus- ja kuljetusliike Södös gräv och transport, Maalauspalvelu Harald, keittiötoimittaja Huusholli, porras-ja kaidevalmistaja Westwood sekä Lasihuolto Lund toimivat taitavasti yhdessä lyhyen ja intensiivisen ajan.

– Pidän työstäni, on mielenkiintoista kun jokainen projekti on niin erilainen ja saa tavata uusia asiakkaita. Arvostan paljon yhteistyötä alihankkijoiden ja muiden yrittäjien kanssa, sanoo Johannes Sundqvist innokkaana.

Väsyneet mutta onnelliset asiakkaat

Viimeiset viikot ovat asiakkaat asuneet sisältä valmiissa mutta suojamuovitetussa talossa kun ulkopintojen rappausta vielä tehtiin, ja siinä on ollut haasteensa myöntävät Tommy ja Janina Snellman. Mutta se tunne kun vihdoinkin saa asua unelmien kodissaan, avaimet käteen -talopakettina tuotetussa omassa talossa,  jonka he ovat itse suunnitellut ja rakentanut yhdessä Bohousen kanssa on vertaansa vailla.

– Olemme väsyneitä, mutta onnellisia ja kiitollisia emmekä tekisi mitään toisin seuraavalla kerralla, sanovat Tommy ja Janina yksimielisesti.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest