Kattopaneeli puusta

Tommy ja Janina Snellmanin perhe on suunnitellut modernin betonitalonsa sekä ulko- että sisäpuolelta monin uniikein ratkaisuin. Janina on kiinnostunut sisustamisesta ja pitää luonnonläheisyydestä. Esitimme hänelle joitakin kysymyksiä heidän suunnittelemastaan räätälöidystä sisäkatostaan, jossa on kattopaneelin materiaalina puuviilu.

1) Mistä saitte inspiraation ja idean suunnitella ja rakentaa sisäkaton kattopaneelin puuviilusta?

– Halusin puukaton, ja olen aina pitänyt tammesta ja koivusta. Koivu tuntui valoisammalta ja raikkaammalta. Koivuviilulevyt olivat juuria oikeita rakenteeltaan ja värinyanssiltaan. En tajunnut ettei niitä yleensä käytetä sisäkattoihin. Rakentajillamme ei kuitenkaan ollut mitään sitä vastaan alun yllättyneisyyden jälkeen, vaan se oli mukavaa vaihtelua, ja mukavampi laittaa paikoilleen kuin kipsikatto. Myöhemmin googlaillessani löysin useita hienoja puuviilukattoja, ja tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että sellaisen halusin.

2) Onko teillä suunnittelemanne unelmien puuviiluinen kattopaneeli kaikissa huoneissa vai vain osassa?

– Meillä on puuviiluinen katto kaikissa muissa huoneissa paitsi saunassa.

3) Kuinka isoja ovat vanerilaatat?

– Kattolaatat ovat 1200 x 2400 mm mitaltaan, ja 12 cm paksuja.

4) Miten rakentaminen sujui? Miten tällainen sisäkatto kiinnitetään?

– Meillä ei ollut jotakin tiettyä mallia lähtökohtana, vaan pyrimme saamaan niin isot palat kattolaattoja kuin mahdollista. Yritimme ensin ruuvata niitä kiinni, mutta ruuveista jäi liian näkyvät jäljet, joten sen sijaan käytimme liimaa ja naulapyssyä.

5) Millaisen tunnelman puuviiluinen kattopaneeli tuo?

– Meillä on kivitalo, joten puinen sisäkatto tuo lämpimän, mutta samalla modernin tunnelman.

6) Vaimentaako se ääniä jollakin tavalla?

– En tiedä vaikuttaako se äänten vaimennukseen, minulla ei ole vertailukohtaa, mutta ajatukseni oli kun valitsimme puukaton, että se lämpimämmän tunnelman lisäksi myös vaimentaisi ääniä paremmin kuin kipsikatto. Joka tapauksessa meillä ei ole ollut akustiikan kanssa juurikaan ongelmia, vaikka meillä ei ole verhoja eikä mattoja kodissamme juuri ollenkaan.

7) Oletteko tyytyväisiä lopputulokseen?

–  Olemme erittäin tyytyväisiä sisäkattoomme. Jos on oikein tarkka kannattaa mennä itse valitsemaan laatat rakennustavaratalosta, sillä ne saattavat olla hyvin erilaisia värisävyltään ja se miten hyvin oksanreiät näkyvät vaihtelee myös.

8) Kenelle suosittelisit puista sisäkattoa?

– Kaikille jotka haluavat yksinkertaisen, modernin, erittäin edullisen puunvärisen katon.

9) Haluatko lisätä vielä jotakin?

– Puinen paneelikatto sopii erittäin hyvin harmaan kivilattian kanssa, sekä myös tammesta olevien kodin muiden yksityiskohtien kanssa.

 

Takpanel av trä i ljus björk med spotlampa.

Puuviiluinen kattopaneeli tuo valoisan tunnelman moderniin betonitaloon.

 

Ljus takpanel i fanér i modernt kök.

Puuviiluinen kattopaneeli sopii harmaan kivilattian kanssa täydellisesti sekä sopii hyvin yhteen myös tammesta olevien yksityiskohtien kanssa.

 

Leende kvinna framför husritning inför skräddarsydd inredningslösning med träpanel i trä.

Janina Snellman perheensä unelmakodin pohjapiirrosten edessä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest