Sporishin pariskunta rakentaa unelmien kodin leppoisia eläkepäiviä varten

Catarina ja Markku Sporishilla on uusi vaihde päällä monella elämän osa-alueella. Tulossa ovat eläkepäivät, on lapsenlapsia ja lisäksi he ovat toteuttaneet unelmansa vuodenympäriasuttavasta kesäparatiisista Luodon Hannulassa.

Sporish drömhus Larsmo
Täällä rakennetaan unelmien koti leppoisia eläkepäiviä varten.

1) Kertokaahan, ketä kuuluu Soprishin perheeseen?

– Meitä on Markku (55-vuotias paperityöntekijä) ja Catarina ( 57-vuotias lähihoitaja) sekä kissamme Morris, jotka ovat muuttamassa Sandgrundetille. Meillä on kaksi aikuista lasta, ja kolme lastenlasta.

2) Miten ja milloin valitsitte tonttinne paikan?

–  Ostimme kesämökin täältä kesällä 1998, ja olemme asuneet kesät täällä siitä lähtien. 

3) Mitä hyviä ja huonoja puolia tontissanne on?

– Tontiltamme on merinäköala ja sitä ympäröi rikas luonto ja eläimistö. Luonto on aivan kulman takana, mutta tontti voisi olla vähän kumpuilevampi. 

4) Millainen maasto on?

– Maasto on tasaista metsämaata, joten sitä kohennettiin ennen rakentamisen aloittamista. Nyt se on hieman kumpuilevampi. 

5) Mikä merkitys merinäköalalla on teille?

– Merinäköala on meille tärkeä. Se, että saamme katsella merelle ja kaikkia lintuja siellä rauhoittaa ja tuo levollisuutta.  

6) Voitteko kertoa miten tonttisuunnittelu Bohousen kanssa sujui? Mitä erityisesti arvostitte yhteisessä tonttisuunnittelussa? 

– Roger tuli käymään täällä elokuussa 2020. Hän kuunteli hyvin toiveitamme ja palaset loksahtivat hiljalleen paikoilleen. 

7) Miten olette asuneet aiemmin?

– Olemme asuneet 30 vuotta omakotitalossamme (1,5-kerroksinen) kaavasuunnitellulla alueella Luodon Vikarholmenissa. Halusimme asua lähempänä luontoa ja metsää ja myimme omakotitalomme marraskuussa 2021. 

8) Minkälainen pohjaratkaisunne on?

– Meillä on käytännöllinen avoin pohjasuunnitelma, jossa on kaksi makuuhuonetta ja iso vanhanjan porstua, jossa on kuusipaneloitudut seinät. Meri näkyy heti, kun astuu sisään. 

9) Mihin käytätte ylimääräistä makuuhuonetta?

– Ylimääräinen makuuhuone toimii vierashuoneena, lastenlasten leikkihuoneena ja Catarinan harrastushuoneena hänen käsitöitä ja askarteluja varten. 

10) Minkälaisia räätälöityjä ratkaisuja kodissanne on?

– Kaikki on yksinkertaista ja käytännöllistä. Isot ikkunat merelle päin ovat meidän molempien suosikkeja. 

11) Mistä saitte inspiraation unelmakodillenne?

– Olemme unelmoineet Sandgrundetilla ympärivuotisesti asumisesta usean vuoden ajan, joten meillä on ollut hyvin aikaa suunnitella ja unelmoida. Bohouse auttoi meitä toteuttamaan unelmamme uudesta eläkeläiskodista. 

12) Mikä teille on tärkeintä kodissanne?

– Haluamme että kotimme on käytännöllinen ja viihtyisä. Tykkäämme sytyttää tulet takkaan, ja talon rouvalla on useita kukkia joiden kanssa puuhastella. 

13) Mitä tyyli merkitsee teille?

– Emme välitä niinkään trendeistä, vaan meillä on oma tyylimme. Haluamme, että on vihreää ja vehreää ja luonnonläheisiä värejä. Saimme hyviä vinkkejä väri- ja materiaalivalintoihin Benitalta Pietarsaaren Hartmanilla.

14) Miten kuulitte Bohousesta ja miten tulitte valinneeksi Bohousen yhteistyökumppaniksenne? 

– Luimme Bohousesta ja kiinnostuimme räätälöidyistä omakotitaloista, jotka saa itse suunnitella. Soitimme Rogerille ja varasimme tapaamisen, ja sillä tiellä olemme edelleen. Olemme olleet tyytyväisiä.  

15) Minkä Bohouse-palvelun valitsitte? Kuinka suuri talonne on? 

– Meillä on Muuttovalmis-palvelu, joka sopii meille täydellisesti! Kotimme asuinpinta-ala on 97 neliömetriä ja kerrospinta-ala on 112 neliötä. 

16) Mitkä ovat räätälöidyn ja paikallarakentamisen suurimmat hyödyt olleet? 

– Rakentaminen on sujunut erittäin jouhevasti. Saimme valita materiaalit itse, ja paikan päällä on ammattilaiset, jotka pitävät kaikki langat käsissään ja hoitavat rakentamisen. 

17) Milloin projekti alkoi, ja milloin teillä on sisäänmuutto?

–  Rakentaminen alkoi viikolla 45 vuonna 2021, ja toukokuussa 2022 on sisäänmuuttopäivämme. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest