Isot ikkunat

Christoffer ja Sandra Snellman ovat juuri muuttaneet metsän ympäröimään unelmiensa kotiin Pännäisissä, josta on näkymä virtaavalle joelle. Sandra on kiinnostunut sisustamisesta, Christoffer puolestaan rakastaa käytännöllisiä ja taloudellisia ratkaisuja. Esitimme Sandralle muutaman kysymyksen liittyen isoihin ikkunoihin, joita he olivat valinneet koko kotiinsa.

1) Mistä saitte inspiraation ja idean suunnitella ja  rakentaa isot ikkunat, jotka yltävät lattiaan asti?

– Isälläni ja äidilläni on ikkunat, jotka ylettävät lattiaan asti, joten olin päättänyt jo kotona asuessani, että haluan sellaiset myös omaan kotiini joku päivä. Christofferilla oli samanlaiset ajatukset, joten meidän ei tarvinnut tässä kohtaa tehdä kompromisseja. Aluksi taisimme ajatella hankkivamme isot ikkunat vain olohuoneeseen ja keittiöön, mutta käytyämme useilla asuntomessuilla totesimme kuinka vaikuttavia isot ikkunat myös makuuhuoneissa olivat. On niin hienoa kun voi herätä suoraan luonnon keskelle.

2) Mihin teillä on näkymät?

– Meillä on ikkunat lattiaan asti ympäri koko talon, lukuunottamatta kylpyhuonetta. Useimmat ikkunoistamme osoittavat joelle ja terassille. Meillä on metsää melkein koko talon ympäri, on mahtavaa että sen näkee missä ikinä kodissamme onkaan.

3) Kuinka isoja ikkunat ovat kooltaa ja kuinka monta niitä on?

– Se vaihtelee, mutta isoimmat ikkunat olohuoneessa ovat 230 cm korkeita ja 200 cm leveitä. Muut ovat samaa korkeutta, mutta 120–130 cm leveitä.

4) Mitä merkkiä ikkunanne ovat?

– Piklas, tilasimme ne Bohousen kautta.

5) Miten isojen ikkunoiden asentaminen sujui?

– Bohouse asensi ikkunat, sillä he tekivät talostamme tuuli- ja vesitiiviin. Neljä työmiestiä nosti ne paikoilleen ja ruuvasivat ne kiinni.

6) Minkälaisen tunnelman suunnittelemanne unelmienne isot ikkunat luovat?

– Syy miksi halusimme isot ikkunat, oli että halusimme kauniin luonnon lähemmäksi. Samalla ne tekevät huoneet valoisammaksi ja huoneet tuntuvat isommilta myös.

7) Onko teillä aamupäivä-, iltapäivä-, vai ilta-aurinko?

– Meillä paistaa sekä päivällä että vähän myös illalla olohuoneessa, koska meillä on ikkunat siellä joka seinällä.

8) Oletteko tyytyväisiä lopputulokseen?

– Olemme tyytyväisiä. Aikomuksemme oli hankkia ikkunat ilman ikkunalistoja, niin että karmi piilotettaisiin seinään jotta se olisi mahdollisimman tyylikäs. Mutta muiden kokemukset vakuuttivat meidät siitä, että tämä on vaikea toteuttaa ilman halkeilua liitoskohdissa. Siksi valitsimme kapeat listat. Olemme silti tyytyväisiä lopputulokseen, sillä listat näkyvät vähemmän, kuin mitä luulimme.

9) Haluatko lisätä jotakin muuta?

– Suosittelemme suuria ikkunoita kaikille, joilla naapurit eivät ole ihan vieressä. Tiiviisti rakennetulla asuinalueella vaaditaan parempaa suunnittelua, niin että isot ikkunat tuntuvat mukavalta. Tuntuu vähän hassulta vetää jotakin niiden eteen alituisesti, silloin niiden tarkoitusperä oikeastaan katoaa. Tulee myös ottaa huomioon, että isojen ikkunoiden kautta aurinko paistaa sisään helposti, ja etenkin kesällä voi tulla aika lämmin. Myös tämä pitää muistaa ottaa huomioon, kun valitaan talon jäähdytysjärjestemää.

 

 Stora fönster i vardagsrum

Isojen ikkunoiden avulla luonnosta tulee osa sisustusta.

 

 Svart panelad utsida med stora fönster

Isot ikkunat melkein kodin joka huoneessa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest