Tonttisuunnittelun abc

Olet aloittamassa unelmaprojektiasi kauhunsekaisen ihastuksen tuntein. Tiedät että haluat rakentaa unelmakotinne rinteessä olevalle vapaa-ajan tontille, jossa on tainaomainen näkymä merelle, mutta et tiedä mistä aloittaisit. Mietit ehkä, tarvittaisiinko tontilla joitakin erikoisratkaisuja, tai mistä löydät sellaisen tekijän maanpohjatöihin, joka tietää millaisia kaivauksia juuri sinun uniikilla tontillasi tarvitsee tehdä. Voit rauhoittua, meillä on ratkaisu! Ota meihin yhteyttä niin voimme jutella siitä, miten voimme auttaa sinua tonttisuunnittelun eri osissa, askel askeleelta.

Optimaalisinta koko rakennusprosessille on se, että pääsisimme vierailemaan tontillasi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa suunnitteluprosessia, jotta voimme yhdessä löytää parhaat ja luovimmat rakennustekniset ratkaisut. Näin voimme myöskin aikaisessa vaiheessa ottaa huomioon yksityiskohtia ja muita rakentamista rajoittavia tekijöitä, ja mukauttaa suunnittelu niiden mukaan.

Huvudplaneraren på Bohouse möter kunden
Roger vierailee asiakkaan kanssa tontilla, löytääkseen parhaat räätälöidyt ratkaisut.

Mitä on tärkeää ottaa huomioon, jotta tontista saa maksimaalisen hyödyn irti?

”Jokainen tontti on ainutlaatuinen, ja niissä on mahdollisuuksia joita tulisi hyödyntää. On tärkeää miettiä, mitä haluaa tontilleen ennen kuin maanpohjatyöt alkavat. On tärkeää luoda tarpeeksi tilaa myös piharakennuksille, kuten ulkosaunalle, varastolle, kasvimaalle, uima-altaalle, lasten leikkipaikalle ja näkösuojalle naapureilta luonnollisen metsän, aidan ja pensaiden muodossa. Näin on tärkeä tehdä ennen kuin isket kaivuukoneen tontille, jotta se voi helposti liikuskella koko tontilla. Kun itse talo on sijoillaan tontilla, on vaikea tehdä ylimääräisiä maanpohjatöitä.”

Roger Sundkvist, Bohousen pääsuunnittelija

Työskentelemme aina asiakkaan luonnoksista ja inspiraatiokuvista käsin, ja olemme erittäin tietoisia siitä että on yhtä paljon erilaisia unelmia ja visioita kuin on talonrakennuttajia. Tontilla vieraillessa voimme unelmoida suuria, ja sovittaa rakennuksenne tontin raameihin. Voi olla, että sinun tarvitsee rakentaa talosi kaksikerroksiseksi yhden kerroksen sijaan, jotta saat toivomasi unelmien näkymän vesistöön. Tai voi olla että sinun tarvitsee kääntää taloa 180 astetta, jotta saat suojaisan terassin pienellä tontilla? Tai sinun tarvitsee valita toisenlainen talomalli, jotta kotisi olisi käytännöllinen?

Kunddialog under Bohouse tomplanering
Dialogi asiakkaan kanssa on Bohousella a ja o, aina tonttisuunnittelusta sisäänmuuttoon asti. Tässä takapihasta tulee luonnollinen osa olohuonetta suunnitelmien mukaan.

Mikä talomalli sopii tontille?

”Ota huomioon, että talomalli jonka haluaisit ei välttämättä sovi tontillesi, mutta usein  pystymme auttamaan suunnittelussa ja  tekemään muokkauksia jotka sopivat sekä sinun toiveisiisi että tontin asettamiin raameihin.”

Roger Sundkvist, Bohousen pääsuunnittelija

Sinulla on ehkä vapaa-ajan tontti, johon unelmoit rakentavasi ympärivuotisesti asuttavan asunnon, jossa on myös useita ulkorakennuksia kuten sauna, puuliiteri, vierasmökki, jne. Ja tarvitset apua tonttisuunnittelun kokonaisuuteen.

Tomtplanering året-runt-bostad
Tontin, talon ja ympäröivien rakennusten kokonaisvaltaisella suunnittelulla saadaan ympärivuotiselle kodille unelmaratkaisut vastaamaan omia uniikkeja tarpeitasi.

Läheiset rakennukset ja luonnon osat ovat myös tärkeitä ottaa huomioon varhaisessa vaiheessa suunnittelua näkösuojan takia, ja teemme sen helpoksi 3D-mallinnuksen avulla. Luomme arkkitehtoniset piirustukset 3D:nä, joten näette talonne eri kulmista, sekä myös ympäröivät rakennukset. Myös puut lisätään tarpeen mukaan.

Tomtplanering 3D
Talonne, naapureiden ja ympäristön 3D-suunnittelu antavat paremmat edellytykset menestyksekkääseen kokonaisssuunnitteluun.

Miten tulisi suhtautua lähellä oleviin rakennuksiin?

Ole tarkkana suunnittelussa sen suhteen, että vieressä oleville vapaille tonteille saattaa tulla naapureita. Onko mahdollista, että heidän rakennuksensa tulevat varjostamaan tai jopa peittämään näkymän? Mieti myös minne he saattavat tai voivat tontillaan sijoittaa rakennukset, ja tarvitsetko itse jotakin näkösuojaa.”

Roger, Bohousen pääsuunnittelija

Pystymme myös tekemään varjoanalyysin nähdäksemme miten ympäröivät rakennukset ja luonto vaikuttavat auringonpaisteeseen tontillasi päivän mittaan.

Miten saan eniten päivänvaloa? 

”Ota myös huomioon  ilmansuunnat ja miten vietät aika eri huoneissa, jotta saat mahdollisimman paljon auringonvaloa. Mikäli tontti tarjoaa erityisen hienon näkymän johonkin tiettyyn ilmansuuntaan kannattaa keittiö ja olohuone suunnata siihen ilmansuuntaan. Näissä huoneissa ihmiset viettävät eniten aikaa yleensä ottaen, ja näin pääset nauttimaan näkymästäsi kaikista eniten.”

Roger, Bohousen pääsuunnittelija

 

On myös tärkeää, että lähellä olevat tiet ja talon ympäristö otetaan huomioon. Tarvitseeko sinun ehkä täyttää tonttiasi ennen kuin aloitat maanpohjatyöt, jotta vältät pintavesien valumisen talolle? Uskomme että on parempi valita tonttisuunnittelussa turvallisemmat ratkaisut, eikä ole olemassa tyhmiä kysymyksiä. Olemme täällä auttaaksemme teitä saamaan unelmaprojektinne käyntiin.

Tarvitsetko apua tonttisuunnittelussa?

Tarjoamme ensimmäisen tonttisuunnittelupalaverin ilmaiseksi, ja voit tavata meidät ilman ilman mitään ennakkoehtoja. Tule visioidesi, ideoidesi ja piirustustesi kanssa tai poikkea vain kahville käydäksesi meidän kanssa läpi rakentamissuunnitelmiasi. 

Tulemme tapaamisessa keskustelemaan seuraavista asioista kanssasi:

  • Tarpeenne
  • Tontin hyvät ja huonot puolet 
  • Mahdolliset talomallivaihtoehdot 

 

Varaa aika tonttisuunnitteluun täällä (kirjoita mielellään että olet kiinnostunut juurikin tonttisuunnittelusta lisätiedot-kenttään)

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest