Urheilullisen lapsiperheen toimivat säilytysratkaisut

Aktiiviseen Nikkarin perheeseen kuuluu äiti Annukka ja isä Mika, sekä lapset Juho 12 v, Helmi 9 v, Hannes 5 v ja Joel 3 v. Mika työskentelee mediamyyjänä ja Annukka hoitotyön lehtorina. He ovat asuneet uudessa kodissaan Mustasaaren Bölessa parin kuukauden ajan. Perheelle rakennettiin 190 m2 yksikerroksinen L-mallinen omakotitalo, jossa on 1300 neliömeterin piha. Takapihalla on metsä, ja pihaan jätettiin myös hieman kalliota rikastuttamaan pihan ilmettä. Perheen räätälöity unelmien koti rakennettiin Bohousen avaimet käteen -palvelulla, joka oli ainoa aktiivisen perheen elämäntilanteeseen sopiva vaihtoehto.

Mustasaaren Bölessä päiväkoti, koulut, palvelut ja harrastukset ovat lähellä, mutta alue on kuitenkin hyvin luonnonläheinen ja rauhallinen. Uudella alueella naapurustossa asuu myös paljon toisia lapsiperheitä. Perheen unelmien kodissa on isot ikkunat molemmin puolin. Sisustuksessa ajattomuus ja yksinkertaisuus, sekä selkeät linjat ovat olleet perheelle tärkeitä lähtökohtia. Taloon tehtiin räätälöityinä sisustusratkaisuina rimakatto, maalatut ja listattomat sisäkatot sekä keskelle taloa sijoitettu panoramatakka. 

Räätälöityjä säilytysratkaisuja 

Aktiivisessa perheessä harrastetaan paljon. Tästä syystä toimivat kodinhoitotilat ja säilytystilat urheiluvälineille oli perheelle ensisijaisen tärkeää. Tärkeimmät räätälöidyt sisustusratkaisut liittyvätkin kodin säilytysratkaisuihin. 

 – Perheemme kaikki lapset harrastavat aktiivisesti liikuntaa, kuten jääkiekkoa, jalkapalloa, ratsastusta ja luistelua. Lisäksi Mika harrastaa metsästystä ja kalastusta, minä taas juoksua ja hiihtoa, kertoo Annukka.

Säilytystilat erilaisille urheiluvälineille ja kodinhoitotilat suunniteltiin mahdollisimman toimiviksi. Järjestelmälliselle Annukalle oli tärkeää, että tavaroille on omat paikkansa kaapistoissa, jotta suurperheen arki rullaa sujuvasti. 

– Meillä on erikseen “likainen” arkieteinen ja “puhdas” kodinhoitohuone, Annukka kertoo.

Hjälpkök
Järkevät ja toimivat säilytysratkaisut helpottavat arkipäivää. Nikkarin perheen kodinhoitohuoneessa ei säilytetä likaisia arkivaatteita, vaan siellä pidetään ainoastaan puhtaita vaatteita ja pyyhkeitä.

Moninaiset säilytystarpeet otettiin suunnittelussa huomioon. Arkieteisen säilytysjärjestelmä suunniteltiin käytännönläheiseksi ja arkea helpottavaksi.

– Huomioimme esimerkiksi sen, että jääkiekkokauden ulkopuolella suuret jääkiekkokassit mahtuvat kaapiston sisälle säilytykseen. Lasten takkien henkarit löytyvät alempana, ja vanhempien ylempänä. Arkieteisen kurapiste ja kuivauskaappi helpottavat lapsiperheemme arkea ympäri vuoden. Kodinhoitohuone on taas varattu pelkästään pyykkihuollolle, Annukka selventää.

Två barn i groventré
Nikkarin perheen kodissa jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Annukka ja Mika keskittyivät kodin suunnittelussa käytännönläheisiin säilytysratkaisuihin. Kuvassa perheen arkieteinen, jossa saa olla sotkuista.

Autokatoksen yläpuolelle on suuri käyttöullakko, missä voi säilyttää talviurheiluvälineitä, puutarhakalusteita ja autonrenkaita. Lisäksi lasten huoneisiin tehtiin vaatekomerot, joissa on säilytystilaa myös leluille, peleille ja kirjoille, ja näin ollen ei ollut tarvetta erillisille kirjahyllyille. 

Pappa leker med sina barn

Nikkarin perhen kodissa ei ole erillisiä kirjahyllyjä, vaan kaikki pelit, lelut ja kirjat on sijoitettu integroituihin hyllyihin kaapeissa.

Keittiö on kodin sydän  

Keittiö ja muut kiintokalusteet Annukka ja Mika suunnittelivat yhdessä Östman Snickerien Tonny Östmanin kanssa. Keittiökaapit on koteloitu yhdelle seinälle, joka säästi tilaa ja näin kaapiston päälliset eivät kerää pölyä. Keittiössä on integroidut kodinkoneet, saarekkeeseen sijoitettu liesi jossa on liesituuletin sisällä sekä aamiaiskaappi. Molemmin puolin saareketta on kaapistoa ja laatikoita.

Ett barn letar i frukostskåp
Aamiaiskaappi on sekä isompien että pienempien suosikki. Siellä on oma paikkansa muun muassa leivänpaahtimelle, kahvinkeittimelle ja puurolautasille.

– Meille on myös tärkeää perheen yhteiset ruokailu- ja oleskeluhetket, minkä vuoksi halusimme erityisesti panostaa avokeittiöön, ruokailutilaan ja isoon olohuoneeseen, Annukka sanoo.

Öppen planlösning
Avoin pohjaratkaisu luo paljon tilaa seurustelulle.

Hyvää palvelua paikalliselta toimittajalta  

Nikkarin perhe otti yhteyttä Bohouseen maaliskuussa 2020, ja sisäänmuutto oli helmikuussa 2021. Projekti eteni suunnitelmien mukaan.

– Meille oli tärkeää valita paikallinen toimittaja, mikä vaikutti osaltaan valintaamme. Myös se, että meillä oli jo valmis suunnitelma talon pohjaratkaisusta, rajasi osan talotoimittajista pois. Joustavuus ja mahdollisuus muutoksiin ja valintoihin myös rakentamisen aikana, sekä se, että kaikki talonrakennuksen vaiheet olivat nähtävissä ja lupaus siitä, että talo tehdään säältä suojaan kolmessa päivässä, vakuutti meidät, kertoo Annukka.

Vardagsrum modernt
Intensiivisen rakennusprosessin valmistuttua Annukalla ja perheen pienimmäisellä on aikaa istahtaa sohvalle lukuhetken pariin heidän unelmien kodissaan.

Annukka ja Mika olivat tyytyväisiä, että olivat kuunnelleet tuttaviensa suosituksia, jotka olivat aiemmin tehneet Bohousen kanssa yhteistyötä.

– Saimme hyvää palvelua ensikosketuksesta lähtien Bohouselta, tarjous tuli nopeasti ja keskusteluissa oli positiivinen ja asiakasta palveleva ilmapiiri, Annukka sanoo tyytyväisenä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest